RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drillo tar på seg skylden

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
- Men det får vi aldri bevist, sier landslagssjefen.

ULLEVÅL (Nettavisen): Den ble i forkant hausset opp som en av tidens viktigste kamper for det norske landslaget i fotball.

Men etter at 90 minutter med EM-kvalifisering mot Danmark var unnagjort i Parken, sto Norge igjen med null, niks, nada og ingenting.

Nicklas Bendtner scoret to for danskene og ble den store helten, men det var først og fremst den svært svake norske innsatsen som fikk folk til å gni seg i øyene.

LES OGSÅ: Nytt navn i Drillos tropp

- Flere på vei inn
Landslaget har stort sett prestert jevnt og godt under Egil Drillo Olsens ledelse, men før bataljen i Parken gjorde ringreven noen valg han nå i ettertid ser at ikke var helt optimale.

- Det er skuffende at det er kampene mot Danmark som blir utslagsgivende. Vi gjorde ingen god kamp på Ullevaal og gjør ingen god kamp i Parken, sier Drillo til Nettavisen.

Til møtet med danskene ga landslagssjefen Håvard Nordtveit tillit som midtbaneanker, mens en smårusten John Arne Riise ble kastet inn i en litt uvant rolle på venstrekanten.

- En grunn til at vi taper kampen, er at vi hadde flere spillere på vei inn. Jeg brukte John Arne på kanten og sjanset også på Håvard i den midtbanerollen, sier Drillo.

- Det var min feil
- Med to nye i en midtbanefemmer, som vi fikk drillet inn litt for lite før kampen, fungerte det ikke godt nok posisjonelt og det er nok den viktigste grunnen rent fotballfaglig til at vi taper.

- Var det en feil av deg å gå for denne løsningen?

- Ja, i etterkant kan vi sannsynligvis si det, men det får vi vel aldri bevist. Det hadde nok vært mer gunstig med John Arne på back, Huseklepp på venstre kant og Ruud på høyre kant.

- Hadde vi rokert på de tre, hadde det sannsynligvis gått bedre. Slik vi stilte, ble det for mange posisjonsfeil, som gjorde at vi ikke hadde den tryggheten vi vanligvis har, sier Drillo.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Håvard lå for høyt
Henning Hauger hadde spilt 18 landskamper på rad, før han ble vraket til det viktige oppgjøret mot Danmark. Drillo forsvarer likevel valget av Nordtveit, foran Hannover-proffen.

- Håvard blir helt sikkert fast inventar på dette laget her etter hvert. Det han gjør mot Danmark er godkjent og vel så det, men han fant ikke posisjonen sin godt nok, sier Drillo.

- Håvard lå for høyt i banen i store deler av kampen og det overrasker meg litt, siden han har spilt en del i nettopp den rollen borte i Tyskland, fortsetter landslagssjefen.

- Ville du gjort noe annet annerledes?

- Nei, ellers så gjorde vi det vi pleier å gjøre når vi skal møte en voksen motstander på bortebane. Det ble litt feil med uttaket, men måten å spille på ville ikke vært annerledes, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- God og spennende
Til den siste EM-kvalifiseringskampen, mot Kypros på Ullevaal stadion 11. oktober, har landslagssjefen valgt å hente inn Sogndals lovende midtstopper Even Hovland i troppen.

22-åringen får først og fremst sjansen fordi kaptein og forsvarsbauta Brede Hangeland er skadet.

- Ja, han er først og fremst hentet inn fordi Brede er skadet. Men Even er bare 22 år gammel og en spiller vi vil få mye glede av i årene framover, sier Drillo om nykommeren.

- Han er en god og spennende spiller. En allroundspiller. Han er god offensivt, god defensivt og har et tilslag som er eksepsjonelt bra, skryter 69-åringen.

Drillo har tidligere hentet inn Kim André Madsen og André Muri for å fylle opp troppen. Landslagssjefen innrømmer også at en mann som Celtics Thomas Rogne kan være aktuell i framtiden

- Thomas er tatt ut på U21-laget og spiller på torsdag, han også. Han er én av flere på ungdomslaget som kan ta steget opp på A-laget, avslutter landslagssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere