*Nettavisen* Sport.

Drillo til 2014

Foto: Morten Holm/Scanpix

Norges Fotballforbund har bestemt seg.

25.08.11 19:45

Torsdag ettermiddag innkalte Norges Fotballforbund til pressekonferanse.

Tema for seansen var hvem som skulle lede det norske landslaget videre.

Ikke overraskende kunne toppfotballsjef Nils Johan Semb annonsere at Egil Drillo Olsen fortsetter i jobben.

Ringreven kom tilbake i jobben i 2009, da han midlertidig tok over for Åge Hareide. Han også en suksessfull periode som landslagssjef på 1990-tallet.

Fram til 2014
Opprinnelig var det Ståle Solbakken som skulle overta jobben i 2012, men da den tidligere FC København-treneren fikk tilbud om jobb i tyske Köln, sto NFF plutselig uten trener.

- Jeg er glad for at vi nå er i mål og vi har resignert Egil i to nye år. Det vil si at han sitter fram til VM i Brasil, om vi kommer dit, sier Nils Johan Semb.

- Det har vært et sterkt ønske innad i spillergruppen om at Egil skal fortsette i jobben, fortsetter toppfotballsjefen.

- Tenkt mye
Selv har 69-åringen vært innstilt på å fortsette i jobben en god stund og ventet i grunn bare på at tilbudet fra NFF skulle komme.

- Jeg har tenkt mye på dette og konkluderte med at jeg ønsket å fortsette. Men da jeg kom til denne konklusjonen, hadde jeg ikke noe tilbud. Det kom en god del senere, sier Drillo.

- Da tilbudet kom, var jeg klar til å si ja. Men dette er som sagt noe jeg har tenkt mye på, fortsetter han.

Stor støtte
Olsen forteller at den støtten han har fått av spillere, publikum og deler av media, også var en viktig grunn til at han valgte å takke ja.

- Det at spillerne ønsket at jeg skulle fortsette, og til og med mann i gata ville ha meg med, er veldig gledelig, sier han.

- Det jeg synes er rart, er at flere folk i media, som har mislikt min fotballfilosofi, også har gitt uttrykk for at de synes jeg burde fortsette, sier han.

På vei mot EM
Drillo tok over som midlertidig landslagssjef i 2009 - hans andre periode - etter at Åge Hareide takket for seg i jobben.

Under Drillos ledelse begynte det norske laget å vinne kamper igjen. Allerede i debuten sikret ringreven en sterk 1-0-seier borte mot Tyskland i en treningskamp.

Høsten 2010 ble den offentliggjort at Drillo skulle fortsette i jobben fram til Ståle Solbakken, daværende trener i FC København, skulle ta over i 2012.

Men siden Solbakken nå altså har valgt tyske Köln, er det Olsen som skal lede laget videre.

I sin andre trenerperiode har Drillo ledet Norge i EM-kvalifiseringen fram mot turneringen som spilles i 2012. Der har det norske laget så langt gjort det svært bra.

Blant annet ble Portugal slått hjemme på Ullevaal og etter fem spilte kamper ligger Drillos menn som nummer tre i gruppe H, med ti poeng - like mange som Danmark og Portugal.

Denne høsten skal det meste avgjøres når Norge møter Island (hjemme), Danmark (borte) og Kypros (hjemme). EM-turneringen spilles i Polen og Ukraina sommeren 2012.

Nettavisen kommer tilbake med ytterligere reaksjoner fra vår mann på Ullevaal.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag