*Nettavisen* Sport.

Drillo til frontalangrep på NFF

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Det provoserer meg, sier trenerveteranen.

14.10.13 19:57

Tidligere i høst ble Egil Drillo Olsen byttet ut med Per-Mathias Høgmo som norsk landslagssjef i fotball.

Drillo, som i sin andre perioden ledet Norge fra 2009 og fram til tapet mot Sveits i september, skulle ifølge Norges Fotballforbund ha sagt seg villig til å gå fra stillingen.

71-åringen sa den gang at han var overrasket over tidspunktet dette kom på, men at han hadde sagt ja til å tre til side, slik at Høgmo kunne lede Norge i høstens to siste kamper.

- Provoserer
Overfor TV 2 og journalist Davy Wathne forteller imidlertid den tidligere Norge-treneren mandag hvordan han egentlig opplevde hele denne prosessen.

Se hele Drillo-intervjuet hos TV 2

- Jeg fikk jo halvveis sjokk, og husker jeg stotret fram: Betyr det at jeg ikke skal til Slovenia?», forteller Drillo til TV 2.

- Det jeg har reagert mest på i etterkant er de nærmest spede forsøkene på å antyde at dette er gjort i all fortrolighet. Kjetil Siem prestere til og med å si på TV at jeg ikke fikk sparken. Det provoserer meg, sier 71-åringen.

Overfor kanalen sier Drillo videre at han i bunn og grunn ikke hadde noe valg da NFF spurte om han var villig til å tre til side.

- Jeg hadde ikke noe valg, eller i teorien hadde jeg det. Jeg hadde jo kontrakt og slik. Men jeg kan jo se for meg hva som hadde skjedd om jeg sa nei, forteller han.

LES OGSÅ: - Be Drillo om unnskyldning!

- Det er trist
Den tidligere landslagssjefen sier at han opplevde hele prosessen rundt det å få sparken svært dårlig, og at han følte seg presset ut av jobben. Han er sier også han er skuffet over både fotballpresident Yngve Hallén og generalsekretær i NFF Kjetil Siem. 71-åringen trekker også inn et uttrykk han angivelig skal ha lært av Siem, nemlig «ledelse på neandertalernivå».

- Så vidt jeg vet, er jeg den eneste landslagstreneren i Norge som har fått sparken. Det synes jeg er trist, sier Drillo.

Fotballpresident Yngve Hallén sier følgende til TV 2 om utspillet til Drillo.

- Det Drillo sier er en refleksjon fordi han er skuffet. Hvordan vi gikk fram i møtet var at vi fortalte at Per-Mathias Høgmo var ansatt fra 1. januar 2014, men at vi ønsket en løsning der vi ønsket at han skulle overta med en eneste gang. Det følte nok Drillo som et press, sier Hallén.

- Holder fokus
Nåværende landslagssjef Per-Mathias Høgmo sa dette om støyen rundt landslaget til nyhetsbyrået NTB tidligere mandag.

- Jeg holder all fokus på neste møte med spillerne og det interne som skjer. All respekt for det dere skriver og gjør. Det er viktig i en større sammenheng, men for å bli bedre på disse korte samlingene må vi fokusere ekstremt på det vi skal gjøre, sa Høgmo mandag.

- Vi har god kultur på det i gruppa. Det er veldig engasjement, veldig tilstedeværelse og veldig glede. Det er viktige signaler, så derfor svarer jeg at nei, vi blir ikke påvirket. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.