Drillo tror på høyere tippeliganivå

Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

- Det tyder resultatene våre på, sier den norske landslagssjefen.

15.03.13 08:24

Egil «Drillo» Olsen har mye å følge med på i eliteseriestarten. Nesten halve troppen til VM-kvalifiseringskampen mot Albania åpner sesongen denne helgen.

Ni av 20 mann er under kontrakt i Norge.

- Jeg har jo mange spillere der (eliteserien), og det kan bli enda flere etter hvert. Det vet man jo ikke. Det er gode spillere. Naturligvis kunne man ha håpet at enda flere var ute i store klubber, men det kan jo skje i løpet av sommeren, sier Olsen til NTB.

- Jeg tror nivået i eliteserien er litt på vei oppover. Det tyder vel resultatene våre internasjonalt i fjor høst på.

Bekymret
Avveiningen av sikker spilletid i Norge mot en utenlandssjanse, er ikke enkel. Heller ikke for en landslagssjef med håp og drømmer om Brasil-VM sommeren 2014.

- Det er et godt eksempel med Vegard Forren (Southampton) som ikke får spille. Det bekymrer meg jo naturligvis litt. Det er alltid en risiko å gå til store klubber. På den annen side har vi spillere som har etablert seg. Håvard Nordtveit spiller 90 minutter i hver kamp på høyt nivå i Tyskland. Det er vanskelig å være sikker på hva som er lurt.

Inne
Dette er eliteserieinnslagene i Albania-troppen (kampen spilles 22. mars på Ullevaal):

Keepere: Rune Almenning Jarstein (Viking) og Espen Bugge Pettersen (Molde).

Utespillere: Tarik Elyounoussi (Rosenborg), Magnus Wolff Eikrem (Molde), Christian Grindheim (Vålerenga), Erik Huseklepp (Brann), Ruben Yttergård Jenssen (Tromsø), Tore Reginiussen (Rosenborg), Alexander Toft Søderlund (Haugesund). (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.