*Nettavisen* Sport.

Drillo vil bruke alle debutantene

Foto: Erlend Aas / SCANPIX

14 spillere får sine debuter på A-landslaget i løpet av januar.

12.01.12 17:36

Egil «Drillo» Olsen ledet torsdag et norsk landslag med 14 mulige debutanter på en grønn treningsbane i Thailands hovedstad. Det er meningen at alle 14 skal få debutantnåla før oppholdet i Bangkok er over.

– Alle skal få prøve seg i en eller annen utstrekning, for vi kan jo bytte seks spillere i hver kamp. Det ville vært synd om én spiller ikke fikk debutere i løpet av turen, sa Drillo til NTB etter treningen.

Møter Danmark
Den besto mest av oppvarming, tekniske øvelser og tøying. 10 timers flyreise, med ankomst før daggry, og seks timers tidsforskjell mellom Norge og Thailand skulle ut av kroppene. Drillo frykter ikke at laget vil være utilstrekkelig akklimatisert til søndagens kamp mot et dansk landslag som reiste til Thailand ett døgn før Norge.

– Jeg regner med at i morgen er vi mer eller mindre i rute. En tommelfingerregel sier at du trenger en dag for å utligne hver times tidsforskjell. Det rekker ikke vi, men jeg føler at til søndagens kamp skal de ha det ute av kroppen, sa landslagssjefen.

Drillo får to ordentlige treninger i Bangkok før Morten Olsens danske ligalandslag står på motsatt banehalvdel i åpningskampen av King's Cup. Det er en turnering Danmark har vunnet de to siste gangene den er arrangert.

Norges øvrige motstandere er Thailand og Sør-Koreas OL-landslag.

– De neste dagene skal vi trene kvalitet med mye organisering, sa Drillo, som ikke er fremmed for å holde et ekstra våkent øye med hvordan hver enkelt spiller takler omstillingen av døgnrytme de neste dagene.

– Treningene vil nok spille en viss rolle i uttaket, men det blir ikke amerikansk uttak. Jeg fikk et spørsmål om vi topper laget og i så fall til hvilken kamp, men med denne spillergruppen er det ikke så lett å vite hva som er toppet lag. I løpet av de tre kampene skal vi finne det ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

Utfordringer
Drillo-assistent Ola By Rise sier at spillerne har tre spesielle utfordringer: Lang reisevei, betydelig tidsforskjell og at de er i ferd med å starte sesongen veldig tidlig. Derfor følges de med argusøyne under samlingen.

– Blant annet bruker de pulsklokke hele tiden under trening.

En ting Drillo helt sikkert kommer til å vurdere er å la noen spillere slippe til en omgang hver.

– Særlig der vi føler at det er likt. Vi har en del spisser, og med 4-5-1 er det bare plass til en av dem om gangen. Noen av dem kan riktig nok også brukes på kant, sa Drillo, som trolig velger å offentliggjøre laguttaket lørdag.

– Spillerne får det iallfall da.

De mulige debutantene virker ikke redde for tidsforskjellen. En av dem har riktig nok en veldig spesiell grunn til å føle seg trygg.

– Tidsforskjellen er ikke så ille for meg, for jeg har vært i Thailand to uker på ferie allerede, sa Jo Inge Berget.

– Egentlig skulle jeg hjem tre dager før landslagsturen, men jeg valgte å bli igjen. Jeg ville ikke tulle enda mer med tiden.

De andre har prøvd å legge seg litt til thailandsk tid og håper at det gjør susen.

– Reise og tidsforskjell skal ikke være noe problem. Det fleste av oss har erfaring med det fra før, sa Vegard Forren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.