Drillo vraker Hauger

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

- Det er overraskende, synes Lars Bohinen.

06.09.11 15:25

KØBENHAVN (Nettavisen): Etter 18 kamper på rad, blir Henning Hauger henvist til benken når Norge spiller sin viktigste landskamp på lang tid.

Den tidligere Stabæk-spilleren skal ha blitt sjokkert og svært skuffet over vrakingen.

- Pokerspill
Inn på laget kommer Håvard Nordtveit, som bare har spilt én landskamp for det norske A-landslaget tidligere.

Hauger har fått begrenset med spilletid i Hannover, mens Nordtveit har vært fast inventar på Borussia Mönchengladbachs midtbane denne sesongen.

Den tidligere Haugesund-spilleren var opprinnelig uttatt til U21-troppen, men ble hentet inn på grunn av forfall i den norske troppen.

Ikke dumt om man skal tro Lars Bohinen. Han ble nemlig hentet inn som reserve før VM-kvalifiseringskampen mot England i 1993. Det endte med scoring og 2-0-seier.

- Drillo har hatt suksess med det tidligere. Det er litt sånn pokerspill fra hans side. Det ville vært trygt å spille med Hauger, men Nordtveit må ha imponert på trening, sier Bohinen, som likevel er litt overrasket over vrakingen av Hauger.

- Det er litt overraskende, men vi vet at Nordtveit har prestert godt i Bundesliga og han har minst like gode offensive ferdigheter som Henning Hauger, sier Bohinen.

Riise best offensivt
John Arne Riise ser ut til å ta Jonathan Parrs plass på venstrekant, mens Espen Ruud fortsetter på venstreback.

Regner man Nordtveit som forsvarsspiller, stiller Norge med seks spillere som kan bekle en rolle i den bakre fireren.

- Riise er bedre offensivt en defensivt, slik jeg ser det. Så det er ingen stor dramatikk i dette, mener Bohinen.

Den tidligere landslagsspilleren tror Carew kan bli en joker i tirsdagens oppgjør.

- Det er trygt og greit å spille 4-5-1. Vi vet at Moa er i scoringsform og det er bedre å ha Carew i bakhånd enn å starte med ham når han sannsynligvis må byttes ut hvis han hadde startet. John kan være fin å sette inn som oppspillspunkt, selv når vi leder, sier Bohinen.

Sannsynlig lagoppstilling mot Danmark: (4-5-1): Rune Almenning Jarstein - Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, Espen Ruud - Erik Huseklepp, Alexander Tettey, Håvard Nordtveit, Christian Grindheim, John Arne Riise - Mohammed Abdellaoue.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.