Drillo vraker Iversen

Foto: Ned Alley (Scanpix)

Meldte forfall sist - ble ikke tatt ut nå. Sjekk Drillos tropp her!

29.09.09 14:07

Norges sjanser til å nå neste års VM-sluttspill er kun mikroskopiske, og uansett kan vi selv ikke påvirke noe nå. Lørdag om en drøy uke avsluttes årets landslagssesong med treningskamp hjemme mot Sør-Afrika, og det store spørsmålet er: hva tenker Drillo?

Klokken 12.00 fikk vi svaret:

Steffen Iversen, Thorstein Helstad, Magne Hoset, Per Ciljan Skjelbred, Fredrik Winsnes og Espen Bugge Pettersen er borte fra den forrige landslagstroppen.

Les også: Dorsin forstår ikke Drillo

- Et typevalg
Iversen meldte forfall sist, av «private årsaker». Det tok Drillo «til etterretning» - og nå var det altså ikke plass til Rosenborg-spissen. Drillo avviser likevel at Iversen ble vraket på grunn av forfallet.

- Nei, mener vi at Iversen er god nok, så tar vi ham med, sier landslagssjefen.

Han forklarer vrakingen slik:

- Det blir mer et typevalg i forhold til hva vi trenger. Vi valgte å beholde Moldskred, som har stor fart.

- Tar ut de beste
Magne Hoset imponerte stort mot Skottland, men sviktende formkurve og en svak innsats mot Island førte til at han ikke kom med denne gang.

- Vi tar ut dem vi mener er best. Selv om det ville sprite opp pressekonferansen å ta ut en del nye navn, fant vi ut at det viktigste var å ta ut de beste og ikke sprite opp pressekonferansen, sier Drillo.

32 år gamle Thorstein Helstad har ofte vært med i den norske troppen, men nesten like ofte varmet benken. Han er skadet. John Carew, Erik Huseklepp, Morten Moldskred og Daniel Braaten er spissalternativene i troppen.

Har ikke gitt opp
Olsen har ikke gitt opp alt håp om å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i Sør-Afrika, selv om Norge i øyeblikket ligger an til å bli den svakeste gruppetoeren i Europa og dermed ikke få plass i playoffet.

- Jeg skal heie på Estland den 10. oktober, og håpe på en overraskelse. Hvis Estland slår bosnia, er vi ganske nær. Jeg har ikke gitt opp helt. Jeg har litt mindre tro på at Ungarn slår Portugal i Portugal, men det har vel skjedd større under enn det, mener Drillo.

Norge endte på andreplass i gruppe ni med ti poeng og ser foreløpig ikke ut til å ende blant de åtte beste toerlagene, som får en ekstrasjanse i playoff.

- Den største muligheten er vel i Bosnias gruppe - at Estland slår Bosnia og at Tyrkia ikke tar seks poeng på de to siste kampene, tror Drillo.

Troppen mot Sør-Afrika:
Keepere:
Rune Jarstein, RBK
Jon Knudsen, Stabæk

Forsvar:
Brede Hangeland
Tom Høgli
Jon Inge Høiland
Tore Reginiussen
John Arne Riise
Knut Olav Rindarøy
Kjetil Wæhler

Midtbane:
Simen Brenne
Daniel Braaten
Christian Grindheim
Henning Hauger
Kristoffer Hæstad
Morten Gamst Pedersen
Bjørn Helge Riise

Angrep:
John Carew
Morten Moldskred
Erik Huseklepp

Les saken:- Ta med Singh, Drillo!

Enkelt: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag