RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drillos møter England

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Engelskmennene kommer til Ullevaal 26. mai.

Norges Fotballforbund og det engelske forbundet har blitt enige om en avtale om en privatlandskamp mellom Norge og England 26. mai i år.

Kampen skal spilles på Ullevaal stadion.

- Vi gleder oss veldig til denne kampen – det blir artig både for spillerne og publikum. Dette blir en av Englands siste kamper før sommerens EM-sluttspill, så de kommer til å stille med sitt beste lag. Det er viktig at vi får prøvd oss mot de sterkeste nasjonene, og dette er en god oppkjøring til høstens VM-kvalik, sier landslagssjef Egil Olsen til fotball.no.

17 år har gått siden forrige møte mellom nasjonene – 0-0 på Ullevaal i 1995. Norge har for øvrig en sterk England-statistikk å vise til.

Landslaget er ubeseiret på de fem siste oppgjørene (to seiere/tre uavgjort), og totalt sett viser tallene fem seiere, fem tap og fire uavgjort på 14 kamper i perioden 1920–1995.

- England er slik jeg ser det en av outsiderne til å vinne sommerens EM-sluttspill, og at de kommer hit rett før et mesterskap er et kompliment til norsk fotball, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

- Administrasjonen i NFF har gjort en glimrende jobb i å få en slik motstander til Ullevaal. Dette er et flott signal, og noe å glede seg til for hele Fotball-Norge, sier NFFs generalsekretær Kjetil Siem.

England er rangert som nr. 5 på FIFA-rankingen–foran sterke fotballnasjoner som Brasil, Portugal og Argentina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere