*Nettavisen* Sport.

Drillos neste for Godset-duo?

Foto: Kyrre Lien og Erlend Aas / Scanpix (Montasje)

Her er to spillere som Godset-trener Ronny Deila mener landslagsledelsen må se nærmere på.

29.05.11 08:51

STRØMSGODSET – FREDRIKSTAD 1-0:

MARIENLYST (Nettavisen): Etter tabelltopp og ny hjemmeseier, den femte av seks så langt i sesongen, var Strømsgodset-trener Ronny Deila (35) godt fornøyd. Ikke bare med de tre poengene, men også med flere av spillere – spillere han nå mener snart er modne for større oppgaver.

– Se på en som Kim André Madsen. Han har fart, kraft og gjør ikke én feil i løpet av 90 minutter. Nå skal ikke jeg snakke spillere inn på landslaget, men han har landslagspotensial og vel så det, sier Deila til Nettavisen.

Madsen (22), som har slitt med skader de siste to sesongene, hadde god kontroll på Tarik Elyounoussi i lørdagens kamp, og ingen savnet Alexander Aas i midtforsvaret. Sammen med Glenn Andersen lot han FFK komme til kun én målsjanse.

– Kim André er en fantastisk fotballspiller. Den største utfrodringen for ham er å holde seg skadefri, sier Deila.

– Unorsk i stilen
Den andre som Deila mener snart fortjener en sjanse av Egil ”Drillo” Olsen, er venstreback Lars Christopher Vilsvik (22). Vilsvik var overalt på banen lørdag, tok cornere, raidet opp og ned, rensket opp i forsvar og stengte igjen venstresiden i Godsets forsvar.

– Han er veldig unorsk i stilen, og nesten like god med begge beina. Han har en tilstedeværelse gjennom 90 minutter som er imponerende, sier Deila.

Da Drillo tok ut troppen til EM-kvalkampen mot Portugal neste helg, var det ingen fra serieleder Strømsgodset i troppen. Men snart kan ikke Drillo unngå å ta ut en Godset-spiller, tror Deila.

– Ser du bak John Arne Riise, er det snart ikke mange bedre alternativer enn Vilsvik. Det samme gjelder Madsen, jeg ser ikke mange midtstoppere i Tippeligaen som er bedre enn ham.

Elleve nordmenn fra start
Godset startet kampen mot FFK med elleve nordmenn i startoppstillingen, noe mange andre lag i Tippeligaen ikke kan skryte av. Av de elleve spillerne, er seks født på 90-tallet.

– Det er vi stolte av, både av vår lokale forankring og ungdomsprofil.

Eks-Godset-spiller David Nielsen har den siste uka lansert Deila som en erstatter for Ståle Solbakken som landslagstrener etter Drillo. Selv fnyser Deila av det.

– Jeg er altfor ung. Men det er hyggelig å bli nevnt, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag