RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Linn Cathrin Olsen/SCANPIX

Dristig cuptrippel til 17,1 i odds!

Sist oppdatert:
I dag ser vi store muligheter med cup på programmet.

Ikke gå glipp av Andreas' eksperttips! Send ODDSTIPS til 2242 og få tipsene på sms hver dag. (5 kr pr melding. Avmelding: ODDSTIPS STOPP til 2242).

Etter å ha kost oss med privatlandskamper, islandsk serie og 3. divisjon i noen dager, er det fin avveksling med 3. runde i cupen på langoddsprogrammet i dag. Disse lagene kjenner vi og vi vet omtrent hva de er gode for. Vi spiller en dobbel og en en litt mer risikabel trippel i dag, begge spill baserer seg på cupkamper.

I dag kan du vinne 32 millioner i Viking Lotto!

Stabæk - FK Tønsberg
Nå som Melodi Grand Prix-sirkuset er over for denne gang har Stabæk flyttet hjem i hallen sin på Fornebu. Her er de et fryktet hjemmelag, selv om de ikke fikk til all verden i begynnelsen av denne sesongen. De gikk egentlig ikke så ille mens de spilte på lånt hjemmebane, og i serien står de med 3-2-2 som hjemmestatistikk. 3-0 over Start og 2-1 over Brann i de to siste hjemme. I cupen gikk man ganske greit videre etter 2-0 over Bærum og 12-1 over Høland.

FK Tønsberg kjørte på mot Vålerenga i cupens andre runde og de fikk puttet tre mål før pause. Det holdt til en imponerende 3-2 seier og en tur til Telenor Arena. I 2. divisjon avdeling 3 ligger FK Tønsberg på en fin andreplass, men på bortebane har man ikke imponert. 1-1-2 og 6-8 i målforskjell er det mange andre som slår. Man har riktignok møtt flere gode lag, men sist ble det noe skuffende 1-3 tap for bunnlaget Fram Larvik.

Stabæk blir bare sterkere og sterkere etter hvert som flere spillere er tilbake fra skader, med noen unntak dessverre, men vi regner med at Jan Jönsson stiller en tropp som er mer enn sterke nok til å slå FK Tønsberg. Johan Andersson ble dessverre alvorlig skadet i bortekampen mot Sandefjord sist.

For FK Tønsberg passer det dårlig at keeper Thomas Stensholt måtte gikk av banen mot Fram med armbrudd sist. Han er ute i minst seks uker. Lars-Erik Figved ble også skadet i den kampen.

Ingenting tyder på noe annet enn hjemmeseier i Telenor Arena. At den kommer med minst to mål er meget sannsynlig slik vi vurderer det. Stabæk-seier med to mål eller mer spilles til 1,38 i odds.

Dagens tippetips: Hvor kommer cupbombene?

Follo - Lillestrøm
Follo vant 3-2 i Levanger forrige runde. Før det ble Kolbotn slått 5-0. I serien svinger det fra 4-0 seier mot Tromsdalen til 0-4 tap mot Moss nå sist. På hjemmebane har de ikke bedre tall enn 1-3-2 og 6-8 i målforskjell. Tiden da man ikke scoret mål og stort sett spilte 0-0 er hvertfall forbi, og godt er det. Det må likevel sies at å score 6 mål på hjemmebane på like mange kamper, hvorav 4 kom i samme kamp, er snaut.

Lillestrøm har vist at de tar cupen på alvor ved å stille toppet lag i begge rundene hittil. Det har gitt resultatene 4-0 mot Hauerseter og 6-1 mot Brumunddal. I Tippeligaen har man ikke tapt siden åpningskampen mot Aalesund. Det lå an til tap mot Molde sist, men sannelig klarte man å score tre mål i sluttminuttene og det ble nok en uavgjort. Kanskje tidenes mest effektive opphenting av Lillestrøm.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Selv om Lillestrøm har sluppet inn stadig flere mål i de siste seriekampene, har de ennå ikke tapt. I dag møter de et av Adeccoligaens om ikke svakeste, så hvertfall mest ujevne lag, og borteseieren virker meget sannsynlig. Henning Berg stiller trolig et godt lag i dag også, og at seieren kommer med to eller tre mål er ikke utenkelig. Vi tar med 1,70 i odds på at Lillestrøm går greit videre i denne runden også, og vinner med to mål eller mer.

Det gir oss en dobbel til 2,35 i odds. Spillefristen er klokken 17.55, og vi satser 200 kroner på denne.

44. Stabæk - FK Tønsberg (0-1) 1,38 4,45 4,40
29. Follo - Lillestrøm (1-0) 2,90 4,10 1,70

Total odds 2,35

Klikk her for å levere denne dobbelen

Høyoddser
Etter å ha gått gjennom tippekupongen, som inneholder det meste av det som finnes på dagens langoddsprogram, må vi levere et spill nummer to i dag, der vi senker innsatsen noe, men spiller til høyere odds.

FK Lyn - Strømsgodset
Lyn får det ikke til å stemme om dagen, man ligger dessverre sist i Adeccoligaen og det er lite som tyder på et oppsving i formen. Det er vanskelig å si akkurat hva som går galt, for laget har en spillerstall som kan bedre enn dette.1-1-3 på hjemmebane er labert. 0-2-tapet i Alta var det femte strake i serien, og av disse er fire tapt med to mål eller mer. I cupen vant Lyn først 3-0 over 3. divisjonslaget Sagene, deretter med samme sifre over 2. divisjonslaget Fana.

Strømsgodset er som ventet ikke noe stort bortelag i Tippeligaen. 0-1-5 borte er det bare Brann og Sandefjord som kan matche i elendighet. Men dog, i cupen har Godset gått videre med solid seier over Modum og en mindre solid seier over hjemmesterke Raufosss. Det lå et tap i innendørsluften da Godset ble redusert til 10 mann på stillingen 0-0, men Godset scoret i undertall og vant 1-0.

Lyns unge lag er rimelig skadefritt, mens Godset har noen mann ute. De har lagt ut troppen og skadeinformasjon på sine nettsider: "Troppen: Lars Stubhaug, Adam Larsen Kwarasey, Lars Sætra, Krister Aunan, Alexander Aas, Joel Riddez, Komlan Amewou, Øyvind Storflor, Ola Kamara, Jim Johansen, Mads Ryghseter, Marcus Pedersen, André Hanssen, Muhamed Keita, Lars Christopher Vilsvik, Alfred Sankoh.

Glenn Andersen er ute med karantene etter rødt kort i forrige NM-runde. Kim Andre Madsen, Fredrik Nordkvelle, Jo Inge Berget, Petar Rnkovic og Steffen Nystrøm er alle ute med skade."

Vi mener at Godsets skader ikke veier opp for kvalitetsforskjellen her, og tror det blir borteseier på Bislet stadion i dag. Godset slo Raufoss til tross for sitt bortekompleks, og da skal et Lyn-lag i motgang være en liknende oppgave. Sjansen for at en eventuell Godset seier kommer med nøyaktig ett mål må være noe større en oddsen på 3,75 skulle tilsi. Vi spiller Godset-seier med nøyaktig ett mål til 3,75 i en trippel.

Få sms-scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Sarpsborg 08 - Hønefoss BK
Sarpsborg henger bra med i Adeccoligaen. Femteplass nå, etter litt varierende resultater. 3-1-0 og 8-2 i målforskjell på hjemmebane er sterkt. Med alle mann på plass er dette laget blant de aller sterkeste i Adeccoligaen. Problemet er bare at det nesten alltid er skader på et par av de sentrale spillerne, noe som trolig ble avgjørende da Sarpsborg tapte 1-3 for Mjøndalen sist, da var troppen ekstra tynn og det holdt ikke. I cupen har man slått Drøbak/Frogn 3-1 og Asker 2-1.

Hønefoss er fortsatt i bunnen av Tippeligaen. 1-1-6 og 2-19 i målforskjell på bortebane er mye av grunnen. Men vi ser tegn til bedring, og etter den grusomme innledningen med seks strake tap har man 3-2-3 i serien. I cupen knuste man Jevnaker 7-0 før avgjørelsen falt på straffespark mot Valdres.

Skadesituasjonen er noe uoversiktlig for begge lag. Sarpsborg hadde vel syv mann ute med skade mot Mjøndalen sist. Spissen Øyvind Hoås var blant dem. Det er grunn til å tro at flere er tilbake nå, blant annet Hoås, ryktes det.

Hønefoss har som vanlig usikkerhet rundt forsvarskjempen Erik Hagen med sin nyopererte hofte. Dersom Hagen likevel spiller øker han kvaliteten på Hønefoss defensiv betraktelig. Men det er vel en stund siden Hagen spilte en hel kamp nå. Madiou Konate er også usikker, han sto over mot Odd sist. Lars Lafton (akilles) og David Hanssen (ankel) er definitivt ute.

Det er fare for at denne kampen må utsettes hvis det ikke blir en løsning på streiken natt til i dag. Avgjørelsen tas så sent som klokken 12.00, etter at dette tipset er lagt ut. - Vi håper i det lengste at streiken blir avblåst og at kampen kan spilles, sier Leif Ivar Askevoll i Norges Fotballforbund.

Sarpsborg er våre favoritter og vi tror de vinner, og 2,40 synes vi er brukbar odds på H selv om det finnes høyere odds andre steder. Hvis kampen blir utsatt og ikke avvikles innen 72 timer settes oddsen til 1, og trippelen vi er i ferd med å komponere blir til en dobbel til 7,12 i odds.

Bli rik på trav i kveld: Blågul V65-banker

Strømmen - Fredrikstad
Strømmen har tatt steget opp fra bunnen av Adeccoligaen etter et par gode prestasjoner ispedd bittelitt flaks i de siste kampene. 2-1 over Løv-Ham etter maksimal uttelling, 6-1 over Alta og noe heldige 0-0 mot Ranheim har gitt etterlengtede poeng. 1-3-2 på hjemmebane totalt er fortsatt blant de svakeste. I cupen slo man først Kongsberg 6-1, så Eidsvold Turn 4-0.

Fredrikstad åpnet svakt i serien, mest i den forstand at de virket umotiverte og ikke ga 100 prosent, men resultatene var ikke så ille, og nå har man ikke tapt siden april. 5-2 borteseier over Østfoldrivalen Moss den 23. mai er sist spilte kamp pga. avlysning som følge av streiken. Vi noterer oss at det er over to uker siden bortelaget var i aksjon sist. I cupen vant man 6-0 over Trosvik i runde 1 og deretter 4-2 borte over habile Skeid.

Strømmens midtstopper Frode Bjørnevik var ikke med mot Ranheim pga. en skiveutglidning i ryggen. Christer Jensen, Sezan Ismailovski, Tim Strøm-Pedersen og Henrik Nordnes var også ute med skader sist. Mot Ranheim startet man med et nytt stopperpar i form av Francois Yabre og Johan Nås. Det fungerte bra, men håpet er at Frode Bjørnevik, og Christer Jensen, skal bli klare til dagens kamp.

Fredrikstad vant 1-0 hjemme mot Strømmen 09. mai.

Vi lar oss ikke blinde av Strømmens gode men også noe heldige resultater den siste tiden, for her skal Fredrikstad være best. B til 1,90 tas med på kupongen. Vi synes dette er fin odds, faktisk litt mer enn vi hadde regnet med, men det skal sies at andre har lagt seg helt oppe rundt 2,20 på Fredrikstad i dag.

Vi får en trippel til 17,10 i odds som vi satser 50 kroner på. Fristen er klokken 17.55. Er du enig i våre vurderinger men ønsker å spre risikoen, så spiller du disse tre som singler i stedet.

35. FK Lyn - Strømsgodset (1-0) 2,10 3,75 2,30
42. Sarpsborg 08 - Hønefoss BK 2,40 3,10 2,30
45. Strømmen - Fredrikstad 2,90 3,30 1,90

Samlet odds 17,10

Klikk her for å levere denne høyoddseren. Du styrer innsatsen selv.

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere