RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Drømmekveld for Norge?

Sist oppdatert:
Presset øker for Åge Hareides gutter.

Starten mot Island var ikke bra. Med 2-2 står A-landslaget fortsatt uten seier i 2008, og etter lørdagens prestasjon er det vanskelig å se hvordan man skal nå VM-sluttspillet i Sør-Afrika om to år.

Onsdag kan imidlertid mye endre seg.

Norge har spillefri, men resten av gruppa er i aksjon. Island er verter for Skottland. Samtidig åpner Nederland sin kvalifisering borte mot Makedonia.

- Vi kan ønske oss blå...
Landslagsassistent Ola By Rise vil imidlertid ikke si noe om sin drømmekveld.

- Vi kan ønske til vi blir blå, men nå handler det for oss om å vinne våre kamper. Det er det vi bruker energien på - at vi skal forbedre oss og bli best mulig, sier han til Nettavisen.

- Samtidig trenger man vel ikke doktorgrad for å skjønne at noen resultater nok vil passe oss bedre enn andre, legger han til.

By Rise ser Island-Skottland på sagaøya, mens Åge Hareide er i Makedonia for å se hjemmelaget og Nederland på nært hold.

To hjemmeseirer?
Og det By Rise mener at man ikke trenger doktorgrad for å skjønne, er vel egentlig følgende:

Det er en fordel for Norge om Makedonia, som lørdag slo Skottland 1-0 hjemme, også slår Nederland. Samtidig er det heller ikke en ulempe om Island skulle slå Skottland i sin hjemmekamp.

Da vil riktignok Makedonia stå med seks poeng etter to kamper, mens Island vil stå med fire. Samtidig vil Norges antatt verste utfordrere, Nederland og Skottland, ha fått en svak og meget svak start på kvalifiseringen.

- Vi skal ikke utelukke at denne gruppa blir mye jevnere enn mange tror, sier By Rise.

Følg de to kampene og resten av VM-kvalifiseringen direkte i Nettavisens livesystem i kveld. De første kvalifiseringskampene starter 17.00. Alternativt kan du også følge utviklingen i kampene gratis på mobilen din.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere