RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rui Vieira (Pa Photos)

Drømmen går endelig i oppfyllelse

- En dag vil du spille her, sa treneren til Chris Day. Det tok 21 år.

Etter trening med ungdomslaget ble 15 år gamle Chris Day og de andre ungguttene til Tottenham sendt på løpetur rundt matta på klubbens hjemmebane White Hart Lane.

- Jeg husker at jeg trente på White Hart Lane som skolegutt, og da treneren sendte oss på en løperunde rundt matta sa han: «en dag vil dere spille her», forteller Day, nå 36 år gammel.

- Hvem skulle tro at den dagen ville komme 21 år senere, smiler keeperen.

- Det finnes ikke noe bedre
Day er nå 36 år og keeper for League 1-laget Stevenage. Ønsket om å spille fast for favorittlaget Tottenham gikk aldri i oppfyllelse, det ble med ett innhopp på bortebane i ligaen og noen kamper i Intertoto-cupen.

Men onsdag kveld får Day endelig spille en seniorkamp på hjemmebanen til laget han har støttet siden han var liten gutt.

- Jeg gleder meg virkelig til det. Jeg har ventet lenge på en kamp som dette. Det finnes ikke noe bedre enn å spille under flomlys for en plass i kvartfinalen i FA-cupen, forteller Day til Sporting Life.

- Opplagte «underdogs»
Lille Stevenage klarte nemlig uavgjort 0-0 mot Tottenham for to uker siden, og belønningen er altså omkamp i kveld på White Hart Lane.

- Det blir min første tellende kamp der, og det blir fantastisk, sier Day, som fortsatt er Tottenham-supporter så lenge han selv ikke står på motsatt banehalvdel.

I det første oppgjøret var Spurs, som ligger på tredjeplass i Premier League, usedvanlig bleke, og Day hadde en ganske rolig dag på jobben i Stevenage-målet. Han forventer at onsdag kveld blir mye travlere.

- Vi er opplagt «underdogs», men jeg antar at det finnes en sjanse. Vi må bare vise den samme moralen vi viste i den første kampen for å ha en mulighet, forteller Day.

Etter ungdomskarrieren i Tottenham og ett år i seniorstallen, har det blitt mange ulike klubber på Day, blant annet Crystal Palace, Watford, Queens Park Rangers og Oldham. Siden 2008 har han spilt for Stevenage.

Historisk kaptein
Stevenage har også en annen Spurs-supporter i troppen, nemlig Ronnie Henry som også begynte karrieren i Nord-London-klubben. Henry er barnebarn av Ron Henry som var med å vinne «The Double» forSpurs i 1961.

Til slutt et lite funfact om nevnte Ronnie Henry: Han var nemlig den første kapteinen som fikk løfte et trofé på nye Wembley da Stevenage vant FA Trophy etter å ha slått Kidderminster Harriers 3-2 i finalen i 2007.

Tottenham – Stevenage spilles 20.30 onsdag kveld, og kan følges i vårt live-system.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere