RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmer om ny Ullevaal-triumf

Sist oppdatert:
NADDERUD (TV 2 Nettavisen): Stabæk er i gang med et nytt cupeventyr. Nå drømmer Tommy Stenersen, Jesper Jansson og Inge Andre Olsen om en reprise av 1998-triumfen.

STABÆK - FREDRIKSTAD 4-2: - Det er klart jeg tenker tilbake til cupfinaleseieren i 1998. Det var en stor opplevelse - og lysten til å komme dit igjen er enorm nå, sa Stenersen (28) til TV 2 Nettavisen etter kampen.

- Vi er et cuplag
- Dette var vår store test på hvor gode vi er, det sa vi til hverandre før kampen. Den testen besto vi, sa Inge André Olsen (27), også han en av heltene fra ´98. Olsen gikk rett inn på laget eter 2 ½ uke ute med skade - og storspilte som midtstopper.

- Vi var jo i semifinalen i fjor og kvartfinalen året før der, så vi har kultur for å være et godt cuplag. Derfor tenker jeg ikke så mye på 1998, men det er klart: det hadde vært utrolig moro å både rykke opp og vinne cupen i år, sa Olsen, som satt med bandasjerte ribbein i garderoben.

- Jeg glemmer aldri 1998-finalen. Det er noe av det morsomte jeg har vært med å på i fotballen. Nå er vi i kvartfinalen, og det er lov å drømme om en ny finale, sa superveteranen Jesper Jansson (34), som returnerte til klubben før årets sesong.

Nannskog forskjellen
Fredrikstad var best i 20 minutter og ledet 1-0 etter en praktscoring av Brian West, men så var det Stabæk opp og ned i mente helt fram til noen hektiske sluttminutter. I den stekende solen var det hjemmelaget som liknet et eliteserielag, mens Drillos menn fra plankebyen så ut som et 1. divisjonslag.

Dessuten har Stabæk noe FFK mangler: en skikkelig goalgetter. Daniel Nannskog, som har banket inn 13 mål i 1. divisjon, er en røver foran motstanderens mål. Mot FFK scoret han to - begge etter å ha rundlurt forsvaret og keeper Steinar Sørlie.

- Daniel er en klassespiller, en type vi har savnet de siste sesongene. Samtidig tror jeg at det var gunstig å møte Fredrikstad nå. Det ser ut som de sliter litt om dagen, sa Stenersen.

- Den første halvtimen var helt forferdelig. Begge lag slo konstant i bakrommet, det var høyt tempo og sikkert 30 grader. I tillegg må du løpe om kamp med Brian West. Da var jeg ganske kjørt, sa Olsen.

Drillo forbannet
Selv om FFK røk ut av cupen mot et 1. divisjonslag, ville ikke trener Egil "Drillo" Olsen høre snakk om noen katastrofe. Men skuffet var han.

- Det er selvfølgelig bittert å ryke ut av cupen. Men det er ingen skam å tape for Stabæk. De er gode nok for eliteserien slik de spiller om dagen.

Men etter et fortjent tap for Stabæk lurer nok mange på: Er FFK gode nok?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere