RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmescoringer senket Brann

BRASSE: Mahatma Otoo sendte Sogndal i ledelsen mot Brann med et brassespark.
BRASSE: Mahatma Otoo sendte Sogndal i ledelsen mot Brann med et brassespark. Foto: Alf Vidar Snæland (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Branns Sogndal-mareritt fortsetter.

SOGNDAL - BRANN 2-1: To drømmescoringer signert Mahatma Otoo og Petter Strand sørget for at Sogndal vant 2-1 over Brann på Fosshaugane tirsdag kveld.

Hjemmelaget tok ledelsen etter kun fem minutter da Otoo «brasset» inn 1-0, før Petter Strand banket inn 2-0 like før pause.

Jakob Orlov reduserte for Brann få minutter etter hvilen, men bergenserne klarte aldri å sette inn utligningen.

Dermed ble Strand matchvinner med sitt drømmetreff. Sogndal-spilleren var selvfølgelig godt fornøyd etter kampen.

– Det er greit å komme i gang og åpne målkontoen. Jeg har gjort det på trening et par ganger, så det var godt at det gikk i kamp og, sa Strand til TV 2.

Sogndal åpnet sterkt
Brann har ikke vunnet mot Sogndal på Fosshaugane på 12 år, og det var tydelig at Sogndal ville forbedre den statistikken ytterligere tirsdag kveld.

For hjemmelaget kjørte over gjestene fra Bergen de første 15 minuttene, og som ventet var det på dødball de skapte de største mulighetene.

Kun fem minutter var spilt da Sogndal gikk opp til 1-0. Målet kom etter at Taijo Teniste hev et langt innkast inn i Branns sekstenmeter. Ballen spratt til slutt mot Mahatma Otoo som fra cirka fem meter valgte å prøve på et brassespark.

Det var en klok avgjørelse, ghaneseren traff nemlig svært godt og sendte ballen til side for Øystein Øvretveit i Brann-målet. 

Sogndal fortsatte å slå langt opp mot Brann-boksen også etter scoringen, og gjorde gjestene fra Bergen tydelig ukomfortable.

13 minutter ut i kampen var det kun enn feberredning fra Øvretveit som gjorde at det ikke stod 2-0 til Sogndal, etter at Otoo avsluttet fra tre meter. 

Store Brann-sjanser
Brann kom imidlertid mer med utover omgangen, og var nære utligning 15 minutter ut i omgangen da Erik Huseklepp spilte fri Kasper Skaanes. Men 19-åringen avsluttet rett på keeper.

15 minutter senere fikk 19-åringen sjansen igjen, da Huseklepp tok med seg ballen på en kontring, men igjen stod keeper i veien. Heller ikke Huseklepp klarte å sette ballen i mål, da han fikk sjansen på returen.

Drømmescoring
I stedet var det Sogndal som igjen skulle finne veien til mål. To minutter før pause, sendte Petter Strand avgårde et langskudd frakanten av Brann sekstenmeter. Sogndal-spilleren fikk et fantastisk treff og banket inn 2-0 til hjemmelaget. 

LANGSKUDD: Petter Strand satte inn 2-0 med et fantastisk langskudd.


Dermed stod det 2-0 til Sogndal ved pause.

Orlov scoret
Mens det meste gikk imot Brann før pause, skulle de tilreisende fra Bergen endelig få noe å juble for tre minutter etter hvilen. Og, som tidligere i sesongen, var det Jakob Orlov som skulle gi bergenserne noe å juble for.

Svensken mottok ballen fra Kristoffer Barmen, før han satte inn reduseringen for Brann. Målet var Orlovs sjette for sesongen. Dermed var håpet tent for bortelaget. 

Andreomgangen ble etterhvert preget av et Brann-lag som presset på for utligningen, mens Sogndal var farlige på kontringer.

Men til tross for flere muligheten, ble det ikke flere mål på Fosshaugane tirsdag kveld.

Sogndal klatrer dermed opp til en 11. plass med 11 poeng, mens Brann ligger farlige nærme nedrykksstreken på en 13. plass med åtte poeng.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere