RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmetreff for Roma: - Viser at alt er mulig i fotball

Sist oppdatert:
Roma slo tilbake med perlescoring mot Barcelona.

ROMA - BARCELONA 1-1:

Roma leverte en fantastisk defensiv prestasjon da Barcelona ble holdt til 1-1 i Italia. Alessandro Florenzi sikret uavgjort med det som kan bli årets mål i mesterligaen.

24-åringen viste både overblikk og et fantastisk tilslag da han lurte Marc-André ter Stegen med et kjempeskudd fra nesten 60 meter som gikk over hodet på keeperen.

– Det der skjer ikke hver dag. Jeg blir full av følelser når jeg ser det om igjen på TV, sa målscoreren ifølge Football Italia.

– Jeg så på Edin Dzeko, men han ville ikke ha ballen, og da tenkte jeg at jeg tar sjansen. Jeg hadde ikke så mye å tape. Om jeg hadde bommet, ville det bare blitt utspill fra mål, sa han.

Det var ikke bare Roma-fansen som lot seg begeistre av scoringen. Også Viasat-ekspertene Åge Hareide og Vidar Davidsen var imponert over Florenzis drømmetreff.

- Det viser at alt er mulig i fotball, sier Hareide i Viasats studio.

- Jeg kommer ikke over den scoringen. Det blir en klassiker for Roma-fansen, kommenterte Davidsen.

Fra før hadde Luis Suárez sendt Barca foran med et hodestøt fra kloss hold.

1-1 var et greit resultat for begge lag, men det er Roma som uten tvil har grunn til å være mest fornøyd med det ene poenget.

Barcelona gikk ut som ventet i den italienske hovedstaden. Spillerne til den spanske giganten trillet ball og ventet på åpninger. Roma la seg dypt og ventet på kontringssjanser, og de var slett ikke ufarlige ved flere anledninger i åpningsminuttene.

Spesielt Mohamed Salah truet Barca, men den lynhurtige kantspilleren slet med å få den siste touchen til å sitte.

Det var likevel bortelaget som styrte, og etter 20 minutter kom gjennombruddet. Ivan Rakitic fant Suárez med en knallhard cross som spissen headet i nettaket.

Kjempeskudd

Like etter ble Suárez etter alt å dømme snytt for straffe, men dommeren vinket spillet videre etter at han ble lagt i bakken av keeper Wojciech Szczesny.

Roma fortsatte å prøve seg på overganger, og da halvtimen var spilt smalt det på Olympiastadion.

Florenzi løp langt sidelinjen i full fart, og med et utrolig skudd satte han ballen i mål via stolpen. Keeper ter Stegen sto som vanlig langt ute, og tyskeren var ikke i nærheten av å redde den vanvittige avslutningen.

Målet ga Roma blod på tann, og mot slutten av førsteomgangen ble Barcelona presset tilbake.

Lionel Messi spilte sin 100. mesterligakamp onsdag, og halvannet minutt ut i annen omgang var han nær ved å krone jubileet med en ny scoring, men keeper Szczesny reddet skuddet. Det var det siste polakken gjorde, for like etter måtte han ut etter et sammenstøt med Suárez.

Tverrliggeren nektet Messi

Ikke lenge etter var det Barcas tur til å få en skade. Rafinha hadde nettopp kommet inn for Rakitic, men en stygg takling av Radja Nainggolan sendte unggutten ut på båre.

Messi fortsatte å terrorisere hjemmelaget forsvarsspillere, men det ville seg ikke for argentineren. Snaut kvarteret før slutt traff han tverrliggeren.

Roma hadde på sin side noen overganger, men flere mål ble det ikke selv om Barca presset kraftig på overtid.

I den andre kampen i gruppa ble det en grei seier for Leverkusen mot BATE Borisov.

Tyskerne vant 4-1 etter scoringer av Admir Mehmedi, Hakan Calhanoglu (2) og Javier Hernández. Nemanja Milunovic scoret BATEs mål. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere