RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drogba: - Jeg forlater Chelsea

Foto: gettyimages
Sist oppdatert:
Spissen bekrefter at tiden i londonklubben nå er over.

Chelsea-stjerne og matchvinner i Champions League-finalen Didier Drogba bekrefter overfor France Football mandag at han gir seg i klubben i sommer.

Ivorianeren satte først inn utligningen mot Bayern München lørdag, før han til slutt også satte den avgjørende straffen forbi Manuel Neuer og sikret seieren.

Mannen som kom til klubben tilbake i 2004, sørget med det for de blås første triumf i den gjeveste europacupen. Vinnermålet ble også hans siste spark på ballen for Chelsea.

- Jeg og Chelsea kommer ikke til å være sammen neste sesong, sier han til France Football.

- Brøt sammen
Ifølge magasinet skal han ha kunngjort sin avgang for sine lagkamerater dagen etter at Champions League-trofeet var sikret.

- Jeg hadde bestemt meg for å dra, og fortalte det til lagkameratene mine først. Det var vanskelig, jeg brøt nesten sammen, sier den sterke spissen.

- Selv om det har gått tre år siden jeg sa jeg ville bort, har det vært vanskelig å innrømme for meg selv at det faktisk er slutt, sier ivorianeren.

Ved hvilken stasjon Drogba-toget stanser nå, er fremdeles usikkert, men nettstedet Thisislondon hevder å vite svaret.

- Bygger nytt lag
Avisen mener å vite at kinesisk fotball er neste stopp. Nærmere bestemt Shanghai Shenhua, hvor han skal bli betalt småpene 250.000 pund i uken.

- Jeg ønsker i hvert fall ikke å sitte på benken i Chelsea å se andre spille. Vi har kommet til et punkt der Chelsea ønsker å bygge opp et nytt lag, sier Drogba.

Dermed kan det se ut til at spissen som har preget engelsk fotball i flere år, forlater én milliardæreier for en annen. Shanghai Shenhuas eier, Zhu Jun, har nemlig tjent store penger på eksklusive rettigheter til spillet World of Warcraft i Kina – som nå er det mest populære spillet på internett.

Skulle Drogba ende i Shanghai, blir han gjenforent med sin tidligere Chelsea-kompis Nicolas Anelka.

Didier Drogba kom fra Marseille til Chelsea i 2004. Siden den gang har han vunnet tre Premier League-titler, fire FA Cup-titler og to ligacuptitler. På lørdag kronet han altså karrieren med seier i Champions League. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere