*Nettavisen* Sport.

Drogba ferdig i Chelsea

Foto: gettyimages

Klubben bekrefter

22.05.12 19:35

Didier Drogba er ferdig i Chelsea. Det bekrefter Champions League-vinnerne på sin egen hjemmeside tirsdag ettermiddag.

- Chelsea kan bekrefte at Didier Drogba forlater klubben når kontrakten hans går ut i slutten av juni, skriver klubben.

Det har vært full forvirring rundt Drogbas fremtid denne uken. Først skal Drogba ha avslørt overfor France Football at han forlater klubben, før Drogbas representanter gikk ut og dementerte intervjuet.

- Vanskelig avgjørelse
Nå er derimot all tvil borte, og Chelsea bekrefter at de skiller lag.

- Jeg ønsker å fjerne alle spekulasjonene og bekrefte at jeg forlater Chelsea. Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse for meg, og jeg er veldig stolt over det vi har oppnådd. Men nå er tiden inne for nye oppgaver, sier Drogba til Chelseas hjemmeside.

Finalehelten takker samtidig for tiden han har hatt i den blå drakten.

- Jeg vil bruke denne anledningen til å takke alle i klubben, spesielt eieren Roman (Abramovitsj) og lagkameratene mine. Mange har blitt nære venner, og vil være vennenen mine livet ut. Jeg vil også takke supporterne, som har vist støtte og kjærlighet i tiden min her, sier Drogba.

Og legger til:

- Jeg ønsker klubben alt godt, og håper suksessen fortsetter. Dere vil alltid være i mitt hjerte, sier Drogba.

- En legende
Chelsea-direktør Ron Gourlay sier følgende om at klubben nå mister sin største helt fra Champions League-finalen.

- Didier er utvilsomt en Chelsea-legende, og vil alltid være en del av Chelsea-familien. Han kommer til å gi seg på topp etter lørdagen (finalen), men han føler at tiden er moden for nye utfordringer, sier han.

Didier Drogba kom fra Marseille til Chelsea i 2004. Siden den gang har han vunnet tre Premier League-titler, fire FA Cup-titler og to ligacuptitler. På lørdag kronet han altså karrieren med seier i Champions League.

Han har scoret 100 mål på 226 Premier League-kamper for Chelsea, 12 mål på 26 kamper i FA-cupen og 39 mål på 74 Champions League-kamper, ifølge altomfotball.no.

Det som ble Didier Drogbas siste spark på ballen for Chelsea, er trolig det viktigste i klubbens historie. Drogba avsluttet som kjent med å skyte straffesparket som ga Chelsea seieren i Champions League-finalen.

Se høydepunktene fra Drogbas siste Chelsea-kamp her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.