*Nettavisen* Sport.

Drogba har bestemt seg

Foto: Reuters/Scanpix

Ivorianeren lover en «interessant overgang».

18.06.12 07:47

Didier Drogba har bestemt seg for å forlate Chelsea etter åtte sesong på Stamford Bridge.

Flere klubber har vist interesse for ivorianeren, som avsluttet oppholdet i Chelsea med å føre laget til Champions League-triumf i finalen mot Bayern München forrige måned.

Kina neste?
34-åringen hevder han har bestemt seg for hvilken klubb han skal fortsette karrieren i, men vil ikke dele det med pressen riktig ennå.

- Det neste steget kommer til å bli et interessant et, og jeg kommer til å annonsere det ganske snart. Nå må jeg bare be dere om å vente, sier Drogba ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Den kraftfulle spissen er for øyeblikket i India på reklameoppdrag for Pepsi. På en pressekonferanse ble han konfrontert med interessen fra den hardtsatsende kinesiske klubben Shangai Shenhua, men ville ikke gi noe svar.

Shanghai-trener Sergio Batista har imidlertid bekreftet at klubben har vært i forhandlinger med Drogba.

- Det er en stor sjanse for at han kommer hit, men det er opp til klubben å jobbe hardt for å få ham hit, sa argentineren torsdag.

- Som en Hitchcock-film
På pressekonferansen var Drogba hemmelighetsfull om framtiden, men benyttet anledningen til å takke Chelsea for en fantastisk tid i London-klubben.

- Jeg tok avgjørelsen min etter Champions League-finalen. Jeg brukte godt tid ettersom jeg ikke ville forhaste meg. Det var viktig for meg å oppnå det jeg har gjort i Chelsea. Jeg har vært toppscorer to ganger. Jeg har vunnet Champions League og Premier League. Jeg har vunnet alt, og jeg er stolt. Jeg tror dette er rett tidspunkt å takke for meg.

Drogba fikk også spørsmål om følelsen han hadde da han satte den avgjørende straffen i mål i Champions League-finalen.

- Det var som en film av Alfred Hitchcock. Det var så mange følelser. Jeg prøve å holde hodet kaldt og score for min venn Petr Cech, som hadde vært utrolig den dagen og reddet tre straffer.

Didier Drogba har scoret 100 mål på 226 ligakamper for Chelsea og vil for alltid stå som et av de største symbolene på klubbens suksess de siste årene.

Om få dager vil han trolig annonsere hvilken klubb som for gleden av hans ferdigheter de neste sesongene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.