Drogba med advarsel til United

Foto: PA Photos/Scanpix

Chelsea virker skremmende gode og knuste stakkars West Bromwich Albion.

15.08.10 09:15

CHELSEA - WEST BROMWICH ALBION 6-0:

Mot slutten av forrige sesong var Chelsea til tider ustoppelige og vant med kalassifre som 7-1 mot Aston Villa, 7-0 mot Stoke og 8-0 mot Wigan mot slutten av året som endte med seriegull.

Nyopprykkede West Bromwich Albion - ledet av den gamle Chelsea-helten Roberto Di Matteo - var dermed ikke levnet store sjansene før møtet med Carlo Ancelottis målkåte menn i London.

De blå imponerte ikke nevneverdig under sesongoppkjøringen, men siden mange av VM-spillerne har fått hvile, har ikke laget stilt toppet mannskap i så mange oppgjør i sommerferien.

Lørdag var stjernene tilbake. Og nok en gang vartet londonlaget opp med en storseier. Hele seks ganger måtte West Bromwich Albion-keeper Scott Carson plukke ballen ut av eget nett.

- Vi må bli bedre
Av de seks målene i åpningskampen noterte Didier Drogba seg for tre og Florent Malouda seg for to, mens Frank Lampard scoret ett. Malouda mener likevel at Chelsea har mye å gå på.

- Vi spilte bra og scoret mange mål, men det er en ny sesong nå, og vi må jobbe hardere, og spille bedre enn i fjor om vi ønsker å vinne til slutt, sier den raske franskmannen til Sky Sports.

- Det var ikke så lett i starten av kampen. Vi hadde en tung oppkjøring til sesongen, og det å score tidlig var viktig i dag. Etter det var det bare å fortsette å score mål, sier lynvingen.

Drogba mener selv han aldri har vært i bedre form på dette tidspunktet i en sesong, og mener det bare kan gå fremover.

- Jeg er fornøyd med måten vi spilte på. Vi måtte jobbe litt bakover ti tider, men vi vant og dette er en god start, sier han.

Hadde kontroll
Og det ble tidlig nettsus på Stamford Bridge. Allerede etter seks minutters spill åpnet franske Florent Malouda festen for vertene.

Didier Drogba skjøt et frispark mot lengste hjørne, og WBA-målvakt Scott Carson så først ut til å ha kontroll på skuddet, men mistet likevel ballen i beina på John Obi Mikel. Nigerianeren fikk kranglet ballen videre til Malouda, som hamret vertene i front.

Etter scoringen roet kampen seg betraktelig, og Chelsea kontrollerte uten å imponere. Det skulle nesten gå en hel omgang før det smalt til igjen, og denne gangen var det Drogba.

Ivorianeren gjorde seg klar til å ta frispark fra omtrent 25 meters hold, så at WBA han stilt opp tidens dårligste mur, og banket ballen tvers igjennom og opp i nærmeste hjørne bak Carson.

WBA raknet helt
I andre omgang fortsatte Chelsea-kjøret. Og i det klokken passerte 55 minutter hadde 2-0 blitt til 3-0, takket være Drogba. Et hjørnespark fra Malouda ble stusset mot lengste stolpe. Alex kom først på ballen, men bommet. Det gjorde imidlertid ikke Drogba som uten problemer kunne banke inn sitt andre.

Nå gikk gjestene fullstendig i oppløsning - om de ikke allerede hadde gjort det, og i det 62. minutt sørget Frank Lampard for sitt første ligamål denne sesongen. Nicolas Anelka og Ashley Cole kombinerte inne i feltet, før sistnevnte trillet videre til Lampard. Den målfarlige midtbanespilleren gjorde ingen feil.

Og vondt skulle bli verre for de besøkende. Like etter Lampards scoring var Drogba på farten igjen. West Bromwich ga regelrett bort ballen nede ved sitt eget cornerflagg, og Chelseas superspiss lot seg ikke be to ganger. Ivorianeren banket til, og ballen føk i mål via Gabriel Tamas. Og helt på tampen fastsatte Florent Malouda sluttresultatet til 6-0 med sin andre scoring.

Resultatet betyr at Chelsea gikk rett til topps på tabellen - forbi Blackpool, som hadde lånt toppen noen timer - og har en målforskjell på 6-0 etter én kamp. Dermed er det opp til Liverpool, Arsenal, og ikke minst Manchester United å svare. De to førstnevnte møtes til dyst på Anfield søndag, mens United møter Newcastle mandag.

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.