Gå til sidens hovedinnhold

Drogba-show

Chelsea vant Community Shield-trofeet søndag, etter 2-1 over Arsenal. Statistisk sett er ikke det noen fordel. Se bilder fra kampen her.

I løpet av de siste 20 årene har bare Manchester United og Liverpool vunnet ligaen etter å ha vunnet Community Shield (tidligere Charity Shield, red.anm). United slo Newcastle 4-0 i 1996-97-sesongen og Arsenal på straffer i 1993-94-sesongen, og gikk senere hen og vant Premier League. Liverpool vant 1-0 over Arsenal i 1989-90 og gikk deretter til topps i ligaen også.

Resten har feilet i sine forsøk på å vinne begge trofeene.

Det bidrar neppe til å uroe Jose Mourinho, som er på jakt etter mer edelt metall i sin andre sesong som Chelsea-manager. Søndagens batalje ble en tøff en, der lagene spilt jevnt, men der Didier Drogba viste at han er en av Premier Leagues aller beste spisser. Hans to scoringer var en toppspiss verdig.

Fabregas reduserte for Arsenal i 2. omgang, men Arsenal kom aldri nærmere.

Slik forløp kampen

BAKGRUNN:
Arsenal og Chelsea møtes til Community Shields-oppgjør for første gang siden tradisjonen tok til i 1908. Om trofeet ikke er prestisjefylt nok i seg selv, så har de to managerne sørget for det ved å hakke løs på hverandre i en verbal hanekamp gjennom sommeren. José Mourinho har også til gode å slå Arsenal som Chelsea-manager etter at han tok over i Chelsea.

Klubbene har imidlertid møttes én gang tidligere i en finale på Millennium Stadium. Da vant Arsenal FA-cupfinalen 2-0. Målene fra finalen i den kampen kan lastes ned fra engelske FAs hjemmesider.

Særbehandling
I sommer har Mourinho beskyldt britiske FA for å gi Arsenal særbehandling. Paradoksalt nok kaller Chelsea-direktør Peter Kenyon både Arsenal og United for hyklere.

Begge klubbene slåss om signaturen til Manchester Citys stjernespiller, sønn av tidligere Arsenal-stjerne Ian Wright, Shaun Wright Phillips. Phillips endte opp i Chelsea. Arsène Wenger reagerte med hånlatter mot overgangssummen på 230 millioner. Han er ikke verdt mer enn 100 millioner, mener Wenger.

Og nå har Wenger kastet seg inn i kampen om Lyon-esset Michael Essien. Arsenal-manageren har sagt at det er to spillermarkeder: Et kunstig høyt priset når Chelsea er inne i bildet, og et normalt når Chelsea ikke er med. Lyon har tydeligvis hørt på Wenger. Klubben truer Chelsea med å selge Essien til en annen klubb for en langt lavere sum , hvis ikke londonerne gir det Lyon krever, 380 millioner.

Chelsea klare favoritter
Arsenal har elleve titler alene, og en delt tittel med Tottenham fra 1991. Det var først i 1993 det ble avgjort med ekstraomganger og straffe ved uavgjortresultat. Chelsea på sin side har kun to seirer på fire forsøk.

Men Chelsea er bookmakernes klare favoritt. Norsktipping har 2.20 i odds for Chelsea-seier og 2.70 for Arsenal. Hos Centrebet gir Chelsea-seier 2.20 ganger pengene tilbake, mens Arsenal-seier gir 3.25 i odds. Unibet gir 2.25 for Chelsea-seier og 3.40 for Arsenal-seier.

Wembley neste?
Dette er den femte og siste Community Shields-finalen som blir spilt på Millennium Stadium i Cardiff. Arsenal har deltatt fire av gangene. Etter planen er dette også siste finale for engelske turneringer på arenaen, men det kan hende ligacupfinalen blir spilt på arenaen, hvis ikke nye Wembley står klar.

Chelseas Claude Makelele er friskmeldt etter et kakk i hodet tidligere i sommer. William Gallas er tilbake i trening etter avbrekk med en kneskade, mens Wayne Bridge og Arjen Robben trolig må stå over

Sol Campbell er eneste Arsenal-spiller som definitivt ikke kan spille kampen. Campbell blir borte fra fotballen i minst to uker til.

Chelseas tropp: Cudicini, Cech, Ferreira, Carvalho, Gallas, Johnson, Terry, Huth, del Horno, Gudjohnsen, Geremi, Makelele, Tiago, Lampard, J Cole, Wright-Phillips, Crespo, Drogba, Duff, Diarra, Robben, Jarosik, C Cole og Bridge.

Arsenals tropp: Lehmann, Almunia, Howard, Lauren, Eboue, Hoyte, Cole, Clichy, Senderos, Toure, Cygan, Fabregas, Flamini, Gilberto Silva, Pires, Ljungberg, Reyes, Hleb, Bentley, Van Persie, Henry og Bergkamp.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken