Drømmebytte av Bohinen

Sandefjord-trener Lars Bohinen kan være fornøyd med byttet han gjorde etter 63 minutter av andreomgang.

Sandefjord-trener Lars Bohinen kan være fornøyd med byttet han gjorde etter 63 minutter av andreomgang. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Kristoffer Normann Hansen trengte kun sekunder på å senke Sarpsborg 08.

SANDEFJORD - SARPSBORG 08 1-0:

Sandefjords Kristoffer Normann Hansen hadde vært på banen i under ett minutt da han scoret 1-0-målet som senket Sarpsborg i eliteserien søndag.

Hansen entret banen i det 64. minutt og rakk neppe å få ned innbytterpulsen før han måtte juble for scoring. Etter et drøyt halvminutt hadde han nemlig satt 1-0 i nettet bak Duwayne Kerr i Sarpsborg-målet.

Til å gjøre det fikk han god hjelp av nevnte Kerr. Hansens skudd fra skrå vinkel gikk rett på jamaicaneren og så ut til å være keepermat, men Sarpsborgs sisteskanse klarte likevel å kløne ballen over linjen.

Feilaktig utvisning
Like før spilte dommer Tommy Skjerven en liten hovedrolle, da han ga bortelagets Henrik Ojamaa direkte rødt kort for en takling på Alexander Gabrielsen. Den estiske spissen var sent inne i en takling, men nevnte Skjerven burde nok nøyd seg med gult i den situasjonen.

Slik ble det ikke, og dermed kunne Sandefjord ta mer og mer over på eget naturgress. Med elleve mot ti mann vasket hjemmelaget fram sjanse etter sjanse, og selv om Sarpsborg var nære på ved et par anledninger, var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle ende.

De første 45 minuttene var det hittil lengste gjespet i årets eliteserie. Det florerte av feilpasninger og balltap i begge lag, og kampens første skudd på mål kom ikke før i det 42. minutt.

To av to
Kampens første målsjanse produserte Sarpsborg fire minutter før utvisningen, og den var av det virkelig store slaget. Kristoffer Tokstad skulle bare bredside ballen i mål etter en strålende kontring, men ballen spratt leit for Lørenskog-gutten, og forsøket endte langt over mål.

0-1 der ville gitt et totalt annerledes kampbilde, men i stedet endte det altså med utvisning og mål mot for østfoldingene. Resten av historien kjenner vi.

Dermed gikk Sarpsborg på sitt første tap for sesongen, mens Sandefjord tok sin annen hjemmeseier av to mulige. Vestfoldingene ligger på 5.-plass med sine seks poeng, mens naboene på andre siden av Oslofjorden er på 9.-plass. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.