*Nettavisen* Sport.

Drømmedebut for Cissé

Foto: Scott Heppell (AP)

Senegaleseren fikk sjansen foran hjemmepublikummet, og svarte med å hamre inn seiersmålet.

05.02.12 16:36

NEWCASTLE - ASTON VILLA
2-1:

Han ble hentet til Newcastle for omkring 90 millioner kroner i januar, og fikk trøye nummer 9 - nummeret som tidligere har prydet ryggen på spillere som Andy Carroll, Alan Shearer og Andy Cole.

Søndag fikk Papiss Cissé endelig sin debut for The Magpies.

Og for en debut det skulle bli.

Som limt oppe i krysset
Cissé kom inn for en skadet Leon Best allerede etter 14 minutter i kampen mot Aston Villa, og senegaleseren fikk flere sjanser til å score sitt første Newcastle-mål både i første og i andre omgang.

Men målet skulle visst komme på skikkelig vis.

Et drøyt kvarter før full tid falt ballen ned hos Cissé like utenfor 16-meteren. Spissen fikk tid til å dempe ballen, før han banket den på halvspretten helt oppe i lengste kryss.

Rett og slett en praktscoring, som også sørget for at Newcastle stakk av med alle de tre poengene i et tettspilt oppgjør mot Aston Villa.

- Soleklart rødt kort
Hjemmelaget startet best: Kampuret viste i underkant av 30 spilte minutter da Danny Guthrie slo ballen inn i feltet.

På topp hos Newcastle gikk Demba Ba opp i duell, og ballen landet på hjørnet av femmeteren. Ryan Taylor kastet seg fram og fyrte av, og ballen havnet tilbake hos Demba Ba - som fikk tid til å dempe ballen før han dunket den kontant inn i nettet.

Skåret i Newcastles glede var at Ryan Taylor ble taklet hardt av Stephen Warnock i situasjonen i forkant av Demba Bas scoring.

Vertenes kantspiller måtte fraktes av banen på båre med oksygentilførsel, og Warnock var heldig som slapp unna situasjonen uten straff.

- Jeg synes det er et soleklart rødt kort. Han kommer inn med strak venstrefot, med knottene først. Han skyter fart og hiver seg inn, sa TV 2-ekspert Petter Myhre i pausen av kampen.

- Du får det ikke mye rødere, istemte kollega Aleksander Schau.

Keanes 150. scoring
Men Warnock slapp altså unna uten engang en advarsel fra dommer Mark Halsey, og på tampen av første omgang var det gjestenes tur til å juble på Sports Direct Arena.

Fem minutter på overtid, som følge av skadene på Taylor og Best, slo Charles N'Zogbia inn fra sin venstre kantposisjon.

Inne foran mål dukket Robbie Keane opp, og iren bredsidet inn sitt 150. mål i Premier League-sammenheng.

Og det så lenge ut til at lagene skulle dele poengene - helt til Papiss Cissé altså stilte inn siktet 18 minutter før slutt.

Enorm mulighet
Aston Villa forsøkte å svare mot slutten, og minuttet før full tid var gjestene ekstremt nær en utligning. Innbytter Gary Gardner fikk heade fra fem meter, men Newcastles sterke sisteskanse Tim Krul fikk en hånd på ballen.

Den nederlandske keeperen fikk kastet seg over returen før Emile Heskey nådde ballen, og sikret dermed de tre poengene for The Magpies.

Newcastle inntar dermed femteplassen på tabellen, á poeng med Chelsea før sistnevntes møte med Manchester United senere på søndag. Aston Villa på sin side befinner seg i ingenmannsland på tabellen, med 28 poeng på 24 kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.