Drømmedebut for Houllier

Foto: Ap/Scanpix

Emile Heskey sørget for at den ferske Villa-treneren fikk en hyggelig start i Premier League.

26.09.10 17:56

WOLVERHAMPTON - ASTON VILLA 1-2:

Det er ingen nyhet at Gérard Houllier er Aston Villas nye sjef. Franskmannen ble presentert som manager for flere uker siden, men har ikke kunne innta sjefsstolen på grunn av en kontraktsfloke med det franske fotballforbundet. Houllier, som tidligere trente Lyon, måtte egentlig vente til oppsigelsen hos franskmennene utløp, men overtok offisielt roret forrige helg. Hans første kamp var ligacupoppgjøret mot Blackburn som endte med 3-1-seier.

Premier League-debuten kom mot Wolverhampton søndag. Også den premieren ble hyggelig for den ferske Villa-treneren.

Uten en kneskadet John Carew scoret de mørkerød to ganger og tok med seg alle poengene fra Molineux Ground.

Downing scoret sesongens andre
Aston Villa gikk fortjent opp i ledelsen etter 25 minutter. Steward Downing scoret sitt sjette Villa-mål etter flott forarbeid av Emile Heskey og Marc Albrighton.

Wolverhampton jobbet hardt, også de, og bare en knallgod Brad Friedel i bortemålet sørget for at det ikke sto 1-1 til pause.

Etter garderobehvilen måtte en passiv Fridel dog se ballen passere da Matthew Jarvis «bommet» på et innlegg og heller sendte ballen i mål.

Heskey reddet Houllier
Dermed var drømmedebuten til Houllier i ferd med å gå i tusen knas. Og det hadde ikke vært helt ufortjent. Wolves styrte andreomgangen og hadde fortjent minst ett poeng. Det sørget Heskey for at de ikke fikk. I sluttminuttene scoret spissen det avgjørende 2-1-målet etter et vakkert hodestøt.

Dermed kunne Houllier juble etter seier i Premie League-debuten og tre viktige poeng. Klubben klatret til femteplassen på tabellen med ti poeng.

Wolves er farlige nærme nedrykksstreken på en 16.-plass, rett under Liverpool.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.