*Nettavisen* Sport.

Drømmekveld for Riise

Foto: AP/Scanpix

Bjørn Helge Riise hjalp Fulham til avansement fra Europa League, men også John Arne kunne juble.

BASEL - FULHAM 2-3: Manager Roy Hodgson plasserte Brede Hangeland på innbytterbenken og Bjørn Helge Riise i startelleveren - begge deler er mot normalt, for å sitere Leif Juster.

«Mot normalt» er ikke ensbetydende med «dårlig valg», viste deg seg.

I en kamp som Fulham måtte vinne for å gå videre fra gruppespillet i Europa League, vartet Bjørn Helge Riise opp med fint spill på londonlagets høyreving. Den tidligere Lillestrøm-spilleren imponerte spesielt mot slutten av første omgang, da han to ganger på tre minutter la svært gode innlegg til Bobby Zamora.

Den storvokste, men keitete spissen har sin styrke i lufta og utnyttet begge innleggene maksimalt. Det første målet kom i det 42. minutt og det andre i det 45. minutt.

Corner = straffe?
I andre omgang var FC Basel innstilt på å ligne mer på sitt tilsynelatende forbilde, FC Barcelona, og forsøket var for så vidt hederlig nok. Den sveitsiske klubben reduserte til 1-2 etter en litt uvanlig situasjon et drøyt kvarter etter hvilen.

Et innlegg fra høyresiden traff armen til Chris Smalling, som tilsynelatende forsøkte å flytte armen vekk fra ballen. Dommer Stefan Johannesson pekte umiddelbart mot hjørneflagget, men etter heftige protester fra Basel-spillerne forandret han mening og pekte på straffemerket.

Alexander Frei plasserte straffesparket selvsikkert høyt i venste hjørne til 1-2.

Fulham lå under press i store deler av andre omgang, men fikk seg et pusterom da Zoltan Gera satte inn 3-1 med en elegant bredside i det 77. minutt.

Ti minutter senere headet Marco Streller inn nok et reduseringsmål, og nok en gang hadde Fulham kniven på strupen. Det ble imidlertid ikke flere mål på St. Jakob Park i Basel denne onsdagskvelden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Bjørn Helges storebror John Arne hadde også en hyggelig kveld på jobb onsdag. Hans Roma sikret seg nemlig gruppeseieren i Fulhams gruppe med 3-0-seier i bortekampen mot CSKA Sofia. Alessio Cerci scoret de to første målene til det italienske hovedstadlaget, mens Filippo Scardina satte inn det siste.

Grindheim slått ut
Christian Grindheim spilte fra start for Heerenveen i det nederlandske lagets forsøk på å snike seg forbi Hertha Berlin og dermed gå videre fra gruppe D.

Heerenveen gjorde sin del av jobben, med en komfortabel 5-0-seier mot Ventspils etter scoringer av Mika Väyrynen, Viktor Elm, Gerald Sibon (2) og Daryl Janmaat, men det holdt ikke for Grindheim og hans lagkamerater.

Hertha Berlin vant nemlig 1-0 over gruppevinner Sporting Lisboa i Tyskland, og sikret avansementet.

I gruppe F var det ikke mye spenning igjen før siste runde. Både Galatasaray og Panathinaikos hadde allerede sikret sluttspillplass før sjette og siste runde.

Djibril Cisse scoret to av Panathinaikos' mål i 3-0-seieren hjemme mot Dinamo Bucuresti, mens Galatasaray tapte 0-1 borte mot Sturm Graz.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.