Drømmekveld for Viking i Kristiansand

3-0: Jon Dadi Bödvarsson kan juble etter å ha satt inn 3-0 for Viking mot Start.

3-0: Jon Dadi Bödvarsson kan juble etter å ha satt inn 3-0 for Viking mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Rykket opp på 2. plass i Tippeligaen etter seier i sørvestlandsderbyet.

24.07.15 21:07

START - VIKING 0-3:

Viking gikk fredag kveld seirende ut av oppgjøret i sørvestlandsderbyet etter å ha slått Start 3-0 på Sør Arena.

FORNØYD: Kjell Jonevret var godt fornøyd med 3-0 mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Laget fra Stavanger har solgt både toppscorer Veton Berisha og Yann-Erik de Lanley i sommer, men hittil tyder lite på at laget mangler målscorere.

I forrige serierunde vant de hele 4-1 mot Aalesund, mens de fredag kveld altså banket Start 3-0 etter scoringer av Vidar Nisja, André Danielsen og Jön Dadi Bödvarsson.

Med tre nye poeng ligger Viking nå på en foreløpig 2. plass - fem poeng bak serieleder Rosenborg.

Fornøyd Jonevret
Viking-trener Kjell Jonevret er godt fornøyd med tre poeng i Kristiansand.

- Jeg synes Start starter best, egentlig i hele førsteomgangen. Jeg synes ikke vi har kontroll, men vi får tre mål. Vi er farlige og effektive når vi kommer oss opp i boksen. Jeg synes vi har god kontroll selv om Start har mye ball i andre omgang, sier Jonevret til TV 2 etter kampen.

Start-trener Mons Ivar Mjelde mener laget hans ikke var effektive nok fredag kveld.

- Det er en jevn kamp sjansemessig, men fotballkamper avgjøres i begge boksene. I dag er Viking dyktigere. De scorer tre mål, mens vi slipper inn tre mål. Vi er ikke dyktige nok, sier Mjelde til TV 2.

- Der vi har sjanser som er like store som Viking sine, der bommer vi. Og det handler om kvalitet. Den kvaliteten har ikke vi, forteller Start-treneren.

Tidlig scoring
Kun fire minutter var spilt av oppgjøret på Sør Arena før Viking gikk opp til ledelsen etter vakker scoring signert Vidar Nisja. Sistnevnte mottok på ballen på vakkert vis fra lagkamerat Suleiman Abdullahi, før han banket ballen i mål bak Start-keeper Håkon Opdal.

- Høy klasse, var dommen fra TV 2s ekspertkommentator Egil «Drillo» Olsen.

Omgangen fortsatte med sjanser til begge lagene. Espen Hoff kom blant annet til en god mulighet for Start etter cirka 10 minutter spill da han avsluttet på volley inne i Vikings sekstenmeter, men avslutningen gikk til side for mål.

Straffe
Langt bedre gikk det imidlertid for gjestene fra Stavanger, for etter vel en halvtime spill, pekte dommeren på straffemerket etter at Steinthor Thorsteinsson ble felt.

Straffen satte André Danielsen sikkert i mål, og dermed stod det 2-0 til Viking.

Men Kjell Jonevrets gutter skulle få mer å juble over. For mens det meste gikk stang ut for hjemmelaget, var Viking langt mer effektive.

38. minutter var spilt da Jon Dadi Bödvarsson kranglet seg gjennom Start-forsvaret og satte inn Stavanger-lagets tredje scoring for kvelden.

Like etterpå fikk Start muligheten til å redusere da Hoff igjen kom til et skuddforsøk på volley, men denne gangen stod Iven Austbø i veien.

Dermed stod det hele 3-0 til gjestene da dommeren blåste av til pause, noe som førte til piping fra flere av de 8871 fremmøtte.

Traff stolpen
Med tre baklengsmål i første omgang, var det liten tvil om at det kom til å bli vanskelig for Mons Ivar Mjeldes Start-lag å slå tilbake.

Men etter 58 minutter kunne Kristoffer Ajer ha tent et lite håp for hjemmelaget da han fikk headet ballen mot mål etter en duell med Austbø. Det ville seg imidlertid ikke for hjemmelaget, for ballen gikk i stolpen før den ble klarert fra streken.

Kampen fortsatte med sjanser til begge lag, men ingen klarte å utnytte mulighetene de fikk.

Mot slutten av kampen, virket det som om Start innså at det ville bli for tøft å ta igjen tremålsledelsen, mens gjestene virket godt fornøyd med resultatet.

Dermed stod det fortsatt 3-0 etter 90 minutter på Sør Arena fredag kveld.

Viking klatrer nå opp på en 2. plass i Tippeligaen med 31 poeng - fem poeng bak Rosenborg på førsteplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag