*Nettavisen* Sport.

Drømmemål fra Bale senket Barca

MATCHVINNER: Gareth Bale ble matchvinner med en fantastisk scoring. Barca-fansen virker ikke helt glade for akkurat det. Foto: Alberto Saiz (Ap)

Real Madrid er spanske cupmestere.

17.04.14 00:09

BARCELONA - REAL MADRID 1-2:
FINALE, COPA DEL REY:

Etter nok en fantastisk El Clasico-kamp ble Real Madrid kåret til spanske cupmestere onsdag kveld.

Gareth Bale ble matchvinner med en aldeles fantastisk scoring fem minutter før slutt.

Waliseren sørget for sitt første Real-trofé og klubbens første triumf denne sesongen da han løp fra egen banehalvdel og satte inn 2-1-scoringen på strålende vis.

Bale hadde flydd inn familen fra Wales til denne kampen, og de angrer neppe på reisen nå.

Barcelona-krisen er dermed forverret. Nå står katalanerne med tre strake tap, er ute av Champions League og ligger bakpå i ligaen.

- To sjanser, to mål
Marc Bartra, som scoret Barcelonas mål, mener seieren var ufortjent.

- Vi skapte sjanser og spilte veldig bra. Sjansene kom bare vår vei. De skapte to sjanser og scoret to mål, sier han til AS.

Real-keeper Iker Casillas er uenig med Barta. Fotballikonet var høyt oppe etter kampen.

- Vi har hatt en fantastisk turnering, og kampen var like fantastisk. Begge lag hadde sjanser, men vi vant fortjent. Jeg er glad på fansens vegne, og jeg er glad på lagets vegne. Nå går tankene våre til en som ikke har det så bra: Jesé. Han er snart tilbake sammen med oss, sier Casillas til AS etter kampen, og tenker på sin langtidsskadde lagkamerat.

Klikk på bildet for å forstørre.

HVA SKJEDDE? Barcelonas Lionel Messi kan bare måpe. Foto: Alberto Saiz (Ap)

Di Maria åpnet ballet
Kampens første scoring kom etter bare 10 minutter.

Karim Benzema sendte gjennom Angel Di Maria med en flott pasning, og selv om han trolig sto i offsideposisjon holdt dommeren flagget nede. Alene med Pinto skjøt argentineren ballen i mål fra halvskrått hold, og det spørs om ikke Barca-keeperen burde gjort en bedre jobb.

Ronaldo spilte ikke onsdagens cupfinale på grunn av en hamstringskade, men TV-kameraene fanget opp en jublende portugiser på VIP-tribunen etter scoringen.

Begge lag skapte flere sjanser, men det sto kun 1-0 da lagene gikk i garderoben midtveis.

Annullert Bale-mål
Et kvarter ut i andre omgang jublet Real Madrid for 2-0, men de jublet for raskt. Gareth Bale hadde headet inn ballen, men dommeren avvinket for offside.

Da skjer det som ofte skjer i fotball, det andre laget går opp og scorer. På en corner steg Barcelonas nye forsvarssjef Marc Bartra til værs og stanget inn 1-1 for katalanerne. Dermed scoret Barta i karrierens første El Clasico.

Luka Modric var nær et vinnermål etter 80 minutter, men skuddet fra 20 meter strøk stolpen og gikk utenfor.

Fem minutter før slutt sto Gareth Bale for kampens prestasjon da han mottok ballen på midtstreken, satte fart og parkerte Bartra før han sendte kula mellom beina på Pinto og i mål.

Foran Barca-fansen
Bales første El Clasisco-scoring var vakker, og den skjedde rett foran Barca-fansen.

Neymar fikk en kjempemulighet to minutter før slutt, men brasilianerens skudd gikk i stolpen og tilbake i hendene til Iker Casillas.

Det endte til slutt 2-1, og dermed har Real Madrid sikret seg sesongens første trofé.

Real Madrids neste kamp spilles onsdag om en uke, når Bayern Munchen kommer på besøk til Bernabeu i Champions Leagues semifinale. Barcelonas neste kamp spilles allerede søndag, når Athletic Bilbao venter på Camp Nou.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag