*Nettavisen* Sport.

Drømmemål fra Falcao da Valencia fikk bank

Foto: Reuters

Atletico Madrid nærmer seg finale i Europaligaen.

19.04.12 23:20

ATLETICO MADRID - VALENCIA 4-2:

Atletico Madrid spilte torsdag den første av to semifinaler i Europaligaen mot Valencia.

Og det var hjemmelaget som åpnet best. Allerede før kvarteret var spilt, hadde Atletico Madrid skapt tre store muligheter.

Falcaos niende
Atleticos spydspiss, Radamel Falcao, ble toppscorer i fjorårets Europa League da han nettet utrolige 17 mål for Porto, som da også vant turneringen. Han ble hentet til Atletico for å erstatte gode Sergio Agüero, og har lykkes med det, og lå før kampen på andreplass på toppscorerlisten i Europa League i år med åtte nettkjenninger.

Mot Valencia kom også den niende scoringen. Atletico Madrid fortsatte kjøret mot Valencia-målet, og hvem andre enn Falcao dukket opp og sendte hjemmelaget i føringen.

Atletico kom seg rundt på høyrekanten, og Arda Turan sto for et glimrende forarbeid da han utfordret en Valencia-forsvarer og sendte et innlegg inn foran mål. Ballen gikk via et Valencia-bein og spratt inn i feltet, der Falcao stupte den i det lengste hjørnet fra fem meter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap

På overtid av overtiden
Men Valencia skulle slå tilbake.

Rett før pause satt Jonas inn utligningen, etter å ha pirket inn ballen fra kort hold. Målet kom 2.30 på overtid av førsteomgang, selv om dommeren egentlig hadde lagt til ett minutt. Den kommer til å bli diskutert i ettertid.

Atletico ble tydelig inspirert av den tvilsomme dommeravgjørelsen, og kom ut i hundre etter at pausen var over. Kun fire minutter ut i andre omgang kom 2-1-scoringen.

Diego sendte et nydelig frispark inn i sekstenmeteren, og Miranda kunne helt alene heade inn 2-1 fra fem meters hold.

Straffet Valencia
Det skulle ikke ta lang tid før 3-1 var et faktum.

Adrian Lopez snappet opp en ball etter klønete spill fra Valencia og utfordret Adil Rami på vei inn i sekstenmeteren. Han kom seg rundt og satt ballen i det lengste hjørnet via, og hjemmelaget økte ledelsen.

Og de som trodde Falcao hadde sovnet, de trodde feil.

Drømmescoring
Ti minutter før slutt fikk han ballen 30 meter fra Valencia-målet. Han driblet unna to spillere og sendte avgårde et skudd fra 18 meter. Kule føyk tverrligger inn, og hjemmelaget gikk opp i 4-1. En kjempescoring av Falcao, og hans tiende i Europaligaen denne sesongen. Det gjør at han deler toppscorertittelen med Schalkes Klaas-Jan Huntelaar.

Falcao har nå scoret 27 mål på 27 kamper i Europaligaen. Er det rart mannen er regnet som en av verdens beste spisser?

Tre minutter på overtid sørget Valencia for at det fortsatt knytter seg en viss spenning til hvem som går til finalen i Europaligaen. Ricardo Costa utnyttet et søvnig Bilbao-forsvar og fastsatte sluttresultatet til 4-2.

Returoppgjøret spilles om en uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.