Drømmemotstand for Norge i EM-omspillet

FAVORITTER? Markus Henriksen, Omar Elabdellaoui og Vegard Forren skal ut mot Ungarn i to kamper i november. I potten ligger EM-billett i 2016.

FAVORITTER? Markus Henriksen, Omar Elabdellaoui og Vegard Forren skal ut mot Ungarn i to kamper i november. I potten ligger EM-billett i 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

- Den beste trekningen vi kunne få.

18.10.15 12:24

Norge møter Ungarn til to kamper i november om EM-billett neste år.

Det ble klart etter UEFAs trekning av playoffkampene søndag.

- Ungarn var, slike de aller fleste har sett det, den beste trekningen vi kunne få, sier MAX-ekspert Tor Ole Skullerud om utfallet.

- Vi skal være såpass ærlig å si at Ungarn er et lag Norge kan slå over to kamper, sier toppfotballsjef i Norges Fotballforbund Nils Johan Semb til samme TV-kanal.

Ellers i trekningen ble det klart at Sverige og Danmark møtes til naboduell om en av de fire gjenværende plassene i Frankrike-EM neste sommer. Første kamp spilles med de blågule som hjemmelag.

- Fullt mulig å slå

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo hadde følgende å si om trekningen:

- Det var en spennende trekning å følge. Vi møter et lag som er et relativt nytt bekjentskap for vårt unge mannskap. Ungarn er et rutinert lag med en snittalder på rundt 30 år, og de slapp inn relativt få mål i kvalifiseringen.

- Som jeg sa på forhånd, så er det relativt jevnt mellom de fire vi kunne møte med plusser og minuser hos alle. Det er veldig motiverende for oss å kunne starte på et forhåpentligvis fullsatt Ullevaal. Det er også veldig godt å få trekningen unnagjort, slik at vi kan starte forberedelsene.

- Nå har vi fullt fokus mot Ungarn. Det er en motstander det er fullt mulig å slå over to kamper, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til fotball.no.

(artikkelen fortsetter under)

Playoffkampene spilles trolig på Ferenc Puskás stadion, som rommer drøyt 40.000 tilskuere. I tillegg har Ungarn spilt to av kampene sine i kvaliken på Groupama Arena, en flerbruksarena som tar totalt 23.700 tilskuere.

«Enklere» gruppe

Ungarn plukket totalt 16 poeng i gruppespillet, og endte til slutt med fire seire, fire uavgjorte og to tap. Men gruppa var «enkel», og landene som gikk direkte til EM fra gruppe F er Nord-Irland og Romania.

Ungarn er i dårlig form, og således kan det passe å møte dem i en kvalik. På de fire siste kvalikkampene er det kun blitt én seier, og den kom hjemme mot Færøyene (2-1).

Av kjente spillere finner vi en tidligere tippeligakjenning i Zsolt Korcsmár, som er kjent for nordmenn fra tiden i Brann.

Ellers kan spillere som Krisztián Németh (Roda), Zoltán Gera (tidligere West Bromwich), Tamas Kadar (Lech Poznan), Nemanja Nikolic (Legia Warsawa) og Daniel Tözsér (QPR) være trusler.

Norsk overtak

Norge har et tak på Ungarn i nyere tid, men totalt står Norge med 7 seire, 6 uavgjorte kamper og 7 tap på totalt 20 kamper.

A-landslaget har ikke tapt en kamp for ungarerne sine 1990.

Etter at Norge ikke klarte å holde på ledelsen mot Italia, ble det klart at Per-Mathias Høgmos menn måtte ut i omspill for å kvalifisere seg til neste års EM-slutspill.

Utfallet av trekningen gikk slik mange hadde håpet. En avstemning hos Nettavisens viste også at Ungarn var førstevalg blant leserne.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SPENNENDE: Per-Mathias Høgmo og Norge skal ut i to avgjørende kamper mot Ungran om EM-plass i november. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Foruten Sveriges duell med Danmark, skal også Bosnia spille mot Irland.

Balkanlandet, ed Roma-angriper Edin Dzeko som sin største stjerne, spiller første kamp hjemme.

Ukraina tar imot Slovenia i Kiev, få dager før det omvendte oppgjøret spilles i Slovenia.

Hele playofftrekningen:
Ukraina - Slovenia
Sverige - Danmark
Bosnia - Irland
Norge - Ungarn

Tyrkia gikk direkte videre til EM som beste treer i kvalifseringen, etter et frisparkmål helt i sluttsekundene av sin siste kamp mot Island.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag