Gå til sidens hovedinnhold

Drømmeparet fortsetter storspillet

Kan noen stoppe Didier Drogba og Nicolas Anelka?

CHELSEA - BURNLEY 3-0:

Det har vært mye snakk om det «nye» spissparet til Chelsea denne sesongen. Nicolas Anelka og Didier Drogba hadde i sesongens tre første seriekamper vist et samspill ut av en annen verden på topp for Chelsea.

I lørdagens oppgjør mot Burnley fikk Stamford Bridge-publikumet se mer. Langt mer.

Maktdemonstrasjon
Det lyser entusiaisme, motivasjon og spillerglede av Chelsea om dagen, og selv om Burnley hadde noen kjempesjanser til å ta ledelsen på Stamford Bridge, så ble det etter hvert en ren overkjøring fra hjemmelagets side.

Men det tok sin tid. Ikke før på overtid av den første omgangen viste spissparet sin styrke etter et flott Chelsea-angrep. Drogba ble spilt gjennom av Michael Essien, tok med seg ballen og la et flott innlegg inn til Anelka som skled ballen vakkert i mål.

I starten av den andre omgangen ble kampen avgjort i løpet av omgangens seks første minutter. Først doblet Michael Ballack ledelsen med et flott hodestøt, før Ashley Cole fastsatte sluttresultatet til 3-0 i det 52. minutt.

Sluttresultatet kunne dog vært både 4-0 og 5-0, men hjemmepublikumet på Stamford Bridge kunne likevel gå tilfreds hjem etter å ha sett sine helter kjøre over et Burnley-lag som så ut som de spilte i en lavere divisjon.

- Må bare fortsette
Tilfreds var også manager Carlo Ancelotti, som har hatt en glimrende start på sin karriere i London-klubben.

- Jeg er veldig fornøyd, vi viste godt spill på banen idag, sier italieneren til Chelseas offisielle nettsider.

- Nå må vi bare fortsette. Spillet blir bedre med bedre selvtillit i laget, fortsetter Ancelotti.

Men selv med tolv poeng på sine fire første kamper, vil ikke Chelsea-manageren snakke om ligagull ennå - selv om han naturlig nok ikke utelukker mulighetene.

- Vi har en sjanse, for vi har startet bra, men vi vet at sesongen er svært lang, mener han, og fortsetter i et nokså politisk korrekt spor:

- Det vil definitivt bli vanskelig, men vi har muligheten til å hente hjem gullet.

10-2 etter fire kamper
Med 3-0-seieren har Chelsea altså maks pott på sine fire første kamper og står med pene 10-2 i målforskjell. Om storformen fortsetter utover sesongen, kan det bli tøft for de andre medaljekandidatene. Spesielt om Anelka og Drogba fortsetter det fantastiske samarbeidet på topp.

Til tross for dagens tap, må Burnley si seg fornøyd med sesongåpningen. Seks poeng på fire kamper og seier over selveste Manchester United må sies å være mer enn godkjent.

Men dagens kamp, den bør bortelaget glemme fortest mulig.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot