Drømmer om profflivet

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Men først håper Mads Stokkelien å bli toppscorer i Tippeligaen.

Mads Stokkelien var ikke nevnt da landets aviser satte opp Starts antatte førsteellever før fjorårets sesong. Men sørlendingen tok eliteserien med storm og endte opp som Starts toppscorer med ti mål, hvorav mange var av det spektakulære slaget.

Stokkeliens agent, Ole Petter Drevland, sa til Fædrelandsvennen i oktober at utenlandske klubber fulgte 20-åringen tett. Angriperen selv har også registrert at det er flere unge norske spillere som får sjansen i Europa i disse dager.

- Veien ut er ikke lang
- Jeg synes det er bra at folk tar steget ut. Nå har en kamerat av meg på U21-landslaget, Thomas Rogne, gått til Celtic. Det viser at veien ut ikke er så lang som man gjerne skulle tro. En profftilværelse er noe jeg absolutt kunne tenke meg selv, sier Starts unge stjerneskudd.

- Er du fortsatt Start-spiller etter eliteserien 2010 er ferdigspilt?

- Ja, det tror jeg.

Landslagssjef Egil ”Drillo” Olsen har signalisert at han kommer til å la flere unge spillere slippe til i treningskampene for A-landslaget fremover. 20-åringen Stokkelien håper han får sjansen.

- Det virker veldig fjernt akkurat nå, men hvis jeg presterer jevnt godt så håper jeg å være aktuell.

Kan bli toppscorer
Stokkelien har ikke satt seg et mål om antall scoringer i den kommende eliteseriesesongen.

- Jeg har ikke et bestemt tall i hodet, men jeg håper på å forbedre fjorårssesongen, og det er det personlige målet i år.

- Kan du bli toppscorer i årets eliteserie?

- Det tror jeg, avslutter en blid Stokkelien etter fredagens kamp mot Haugesund, som før øvrig endte 2-2, uten Stokkeliens navn i målprotokollen denne gang.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.