Drømmescoring tente VIFs medaljehåp

DRØMMETREFF: Enar Jääger gratuleres etter å ha scoret en god kandidat til årets mål mot Mjøndalen.

DRØMMETREFF: Enar Jääger gratuleres etter å ha scoret en god kandidat til årets mål mot Mjøndalen. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Tok sin første seier etter fire strake nederlag.

20.09.15 22:27

MJØNDALEN - VÅLERENGA 0-1:

En drømmescoring fra Enar Jääger var den store forskjellen på nedrykkstruede Mjøndalen og formsvake Vålerenga søndag kveld.

Esterens praktscoring i krysset midtveis i første omgang var nok til å sikre gjestene fra Oslo sin første trepoenger etter fire strake tap, og sørget samtidig for at Kjetil Rekdal og co. fortsatt kan drømme om medalje.

Laget ligger nå på sjetteplass, fem poeng bak Viking.

- Det er en fantastisk følelse å vinne igjen. Det fortjener denne gjengen, sa en veldig lettet Kjetil Rekdal til TV 2 etter kampen.

Til tross for at det altså var Vålerenga som kunne juble for scoring, var det Mjøndalen som kontrollerte kampen på Isachsen Stadion, og det måtte altså noe helt spesielt til for å lure hjemmelagets forsvar og keeper.

I andre omgang holdt Mjøndalen på å rote det til for seg selv da Morten Sundli ikke fulgte med og ballen istedet endte opp hos Melker Hallberg, men keeper Marco Jørgensen fikk avverget farligheten.

Resten av omgangen dreide seg i stor grad om et Vålerenga som lå og ventet på kontringsmulighetene. Og til tross for at nettopp de mulighetene oppsto med jevne mellomrom, klarte ikke bortelaget å sette inn en scoring nummer to.

Nærmest var Ghayas Zahid da han smelte ballen i stolpen.

Fire minutter å overtid kunne Mjøndalen straffet VIFs ineffektivitet, men Mads Hansens heading gikk i tverrliggeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.