*Nettavisen* Sport.

Drømmestart for Rösler

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Med 3-1 mot Strømsgodset tok Molde sin første borteseier for sesongen i Uwe Röslers trenerdebut.

13.09.10 21:41

STRØMSGODSET-MOLDE 1-3

Dermed fikk Rösler akkurat den starten han hadde håpet på som Molde-trener. Før den tidligere Lillestrøm- og Viking-trenerens inntreden hadde moldenserne spilt elleve bortekamper i årets Tippeliga uten å vinne. Laget hadde heller ikke vunnet en eliteseriekamp, uansett bane, siden 16. mai.

- Dette er ikke min fortjeneste, men spillernes. Det er fantastisk at vi klarte å ta tre poeng. Man kunne se hva vi har trent på de siste to ukene. Vi fikk et rødt kort, men spilte en fantastisk forsvarskamp og så farlige ut på kontringer, sa Uwe Rösler til TV 2 etter oppgjøret.

Avgjorde etter utvisning
Kampen ble avgjort da Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey bommet grovt da han skulle klarere et tilbakespill med en snau halvtime igjen. På stillingen 1-2 sendte den unge sisteskansen ballen rett i beina på Moldes toppscorer Baye Djiby Fall. Den senegalesiske måltyven skrudde iskaldt inn romsdalingenes tredje scoring.

Det viktige målet kom attpåtil like etter at Makhtar Thioune ble vist ut for å ha løpt ned Godset-back Joel Riddez. Fjorårets kanskje viktigste spiller i sølvlaget til Molde har hatt en tung sesong med mye skadeproblemer. Nå må han belage seg på flere kamper på sidelinjen etter det som så ut som en ettersleng mot Joel Riddez. I forrige serierunde måtte Pape Paté Diouf forlate banen etter to gule kort.

Molde-trener Rösler konstaterte at fjerdedommeren var sikker i sin sak da han ba dommer Terje Hauge om å vise ut Thioune.

- Det er leit at vi pådrar oss røde kort. Vi må snakke med Makhtar og høre hva som skjedde. Vi kan feire litt i dag, men ligger fortsatt tynt an på tabellen, poengterte tyskeren.

Holm involvert i to mål
Thomas Holm var sentral i begge Moldes scoringer før pause. Først banket han inn et presist innlegg fra Thioune på direkten etter et drøyt kvarter. Da halvtimen var passert styrte han inn et nytt innlegg fra venstre, denne gangen fra Emil Johansson. Holms avslutning skiftet retning i Thioune før den snek seg inn i nettet bak Kwarasey.

Mohammed Keita sørget for ny nerve i kampen få minutter senere da han plukket opp en miss fra Moldes Magne Simonsen og sendte ballen i mål.

Strømsgodset styrte spillet og jaktet redusering den site halvtimen, men ble enten stoppet av Molde-keeper Espen Bugge Pettersen, eller av tverrliggeren som da innbytter Mohammed Abu skjøt fra 25 meter mot slutten.

- Uttellingen vår var ikke god nok. Vi satte ikke de sjansene vi fikk og da går det sånn, oppsummerte Keita overfor TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.