Gå til sidens hovedinnhold

Drømmetreff til ingen nytte

Fra himmel til helvete for Brann.

HØNEFOSS - BRANN 2-1:

Da Tomasz Sokolowski slo igjennom på midtbanen til Lyn tidlig på 2000-tallet ble han regnet som et av Norges største talenter.

Den polskfødte gutten debuterte for osloklubben i en alder av 17 år, og var blant annet på prøvespill hos Manchester City tilbake i 2003.

I Lyn-debuten mot Molde ble det også scoring, og totalt fikk Sokolowski med seg rundt 140 kamper for klubben. I 2009 byttet han beite til Viking.

Tiden hos stavangerklubben ble imidlertid en enorm nedtur. Skader og atter skader gjorde at 26-åringen aldri klarte å etablere seg på laget.

Da han i vinter signerte vederlagsfritt for Brann var det ikke lenger så mange som snakket om den en gang så lovende midtbanespilleren.

Perle på halv volley
26-åringen var på banen i de to første rundene av årets sesong for bergenslaget, før han igjen måtte ut med skade i april. Først i slutten av juni var han tilbake.

Det var en lårskade som har satte midtbanespilleren ute av spill de siste ukene, men mot Hønefoss lørdag viste Sokolowski at låret nå er tilbake i slag igjen.

Etter 19. minutter på Ringerike klinket han nemlig til på halv volley og fikk perfekt treff. Kula suste forbi Hønefoss-keeper Steve Clark og Brann var i føringen på bortebane.

Dette var Sokolowskis første scoring for Brann. Sist han scoret i Tippeligaen var for Viking i 1-0-seieren over Fredrikstad tilbake i april 2011.

Det skulle likevel ikke holde til seier. I andre omgang våknet nemlig hjemmelaget og snudde kampen i løpet av tre minutter. Det holdt til seier.

- Vi fikk en trøblete start og var heldige som bare lå under 1-0. I andre omgang var kampen vår og vi viste hvorfor vi ha 21 poeng i Tippeligaen, sier Hønefoss' Frode Lafton til MAX.

- Vi har slitt litt etter ferien og bløe rundspilt av Godset. Vi må alltid gi hundre prosent, ellers så har vi ikke sjans. I dag holdt det med 99 prosent, sier veteranen.

God Nordkvelle
Bergenserne har slitt voldsomt på bortebane så langt denne sesongen, men i åpningen mot Hønefoss viste Rune Skarfjords menn noe som lignet på høstform.

De røde skrudde gradvis opp tempoet og skapte en rekke gode sjanser. I første omgang ble det tre svært store sjanser, mens Hønefoss hadde mindre å by på.

(saken fortsetter under bildet)

En annen forholdsvis fersk Brann-spiller som bemerket seg i løpet av første omgang var tidligere Strømsgodset-mann Fredrik Nordkvelle.

Også Nordkvelle ble på en tid spådd en lysende karriere, men i likhet med midtbanekollega Sokolowski har også 26-åringen fra Porsgrunn stagnert litt.

Lørdag hamret han imidlertid ballen i tverrliggeren allerede etter syv minutter. Like etter brukte han hodet på et innlegg fra Birkir Sævarsson og var igjen nær scoring.

En av første omgangs prestasjoner var da Nordkvelle dro seg forbi både Frode Lafton, Kristian Ørn Sigurdsson og Steve Clark, før han trillet ballen like utenfor stolpen.

Flere mål ble det imidlertid ikke i første omgang, og Brann kunne gå i garderoben med 1-0-ledelse.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Snudde kampen
Det så lyst ut for gjestene etter de første 45 minuttene, men fotballkamper har en tendens til å snu, og det gjorde også lørdagens kamp til de grader etter pause.

I det 55. minutt kom utligningen. Kevin Larsen serverte ballen til Remond Mendy på bakerste stolpe og spissen fra Senegal brukte hodet meget klokt. 1-1!

I forkant av denne scoringen antydet Brann-kaptein Markus Jonsson at Amin Askar fikk en albue i ansiktet fra en Hønefoss-spiller.

- Jeg har ikke sett i reprise, men en spiller ligger nede. Jeg vet ikke om det er en albue eller hva. Men sånn er det, sier han til MAX.

Og bare tre minutter var snuoperasjonen et faktum. Rune Bolseth brøt og satte fart. Midtbanemannen spilte videre til Riku Riski som iskaldt satte ballen forbi Branns keeper.

Brann kastet inn unggutten Bård Finne i et forsøk på å snu kampen. Finne scoret så sent som fredag to mål for bergensklubbens andrelag.

Og kun etter sekunder på banen var han nær ved å sette inn mål mot Hønefoss også. Unggutten kom igjennom med Steve Clark, men keeperen reddet mesterlig i en vanskelig situasjon.

Mot slutten av kampen var det likevel Hønefoss som var nærmere å øke ledelsen, enn det Brann var en utligning. Flere mål ble det likevel aldri på AKA Arena.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos Milrab og Fjellsport