Dropper eget «økokrim» i idretten

Idrettspresident Børre Rognlien i Norges idrettsforbund.

Idrettspresident Børre Rognlien i Norges idrettsforbund. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

- Idretten har ikke nok ressurser, sier idrettspresident Børre Rognlien.

28.09.12 10:45

Idrettspresident Børre Rognlien vil gjerne kjøpe inn granskningskompetanse, men legger forslaget om å etablere et økonomisk politi i idretten dødt, skriver Finansavisen.

Allerede i mai i fjor ble det foreslått fra lovutvalget i Oslo idrettskrets å opprette et organ som kunne avdekke økonomiske misligheter i idretten.

Må styrke arbeidet
Utvalgets leder, advokat Gunnar-Martin Kjenner, mente at overgangssagaen rundt Veigar Páll Gunnarsson mellom fotballklubbene Stabæk og Vålerenga viste at det var behov for et «Idrettens Økokrim».

Lovforslaget skulle opprinnelig opp for styret i Norges idrettsforbund i januar, men ble utsatt. Denne uken hadde idrettsstyret forslaget oppe som orienteringssak, og konklusjonen var negativ.

– Vi kommer nok ikke til å opprette et eget Økokrim. Idretten har ikke ressurser til å ha et parallelt system ved siden av det sivile. Men vi må styrke arbeidet vårt knyttet til økonomisk kriminalitet og har satt ned en arbeidsgruppe som er i gang, sier idrettspresident Børre Rognlien til Finansavisen.

Vurderer «brannkorps»
Idrettsstyret skriver i orienteringen at det er registrert et økende antall saker i mediene knyttet til økonomisk kriminalitet i idretten. Rognlien sier at man vurderer å hente inn kompetanse der det er behov.

– Idrettsforbundet er inne på tanken om å ha et «brannkorps» som kan rykke ut til idrettskretser ved behov, der vi betaler for disse tjenesten framfor å etablere en egen avdeling som heter Idrettens Økokrim. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.