*Nettavisen* Sport.

«Du bør stikke fra City, Dzeko!»

Foto: Graham Stuart (AFP)

- Det kan ikke fortsette slik, sier spissens landslagssjef.

09.05.12 11:15

Edin Dzeko ble hentet til Manchester City for rundt 27 millioner pund i januar 2011. Bosnierens opphold i den lyseblå klubben har imidlertid vært av det varierende slaget.

Den tidligere Wolfsburg-spilleren fikk en treg start på karrieren i Premier League, men så ut til å blomstre tidlig i den inneværende sesongen.

Etter hvert har han imidlertid igjen mistet formen og havnet på benken til Roberto Mancini. Spisskøen hos ligalederen begynner også å bli lang.

Sergio Agüero har hatt et meget godt debutår hos de lyseblå, mens Mario Balotelli tidvis har glimtet til. Nå er også Carlos Tévez tilbake og vil igjen spille for klubben.

Det er også ventet at Mancini ønsker å hente inn en ny stjernespiss til sommeren. Robin van Persie har blant annet blitt koblet til klubben.

Landslagstrener for Bosnia, Safet Susic, oppfordrer derfor stjernespissen til å bytte klubb. Dzeko har blitt koblet til både Bayern München og Borussia Dortmund.

- Det kan ikke fortsette slik i all evighet. Han må bytte klubb. Edin vet godt hva som er best for ham, sier treneren til Daily Mirror.

- Mye tyder på at City vinner ligagull og da vil Roberto Mancini og hans menn bli værende i klubben. Det kommer trolig også inn en ny spiss i sommer, sier Susic.

Dzeko har også blitt koblet til de italienske seriemesterne Juventus, men spillerens agent tror ikke Serie A er et alternativ for spissen.

- Dzeko er en mester, selv om denne sesongen ikke har vært så bra. Jeg tror også det blir for dyrt for italienske klubber å kjøpe ham, sier agent Silvano Martina.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.