RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du er Norges David Beckham

Foto: Kyrre Lien/SCANPIX
Sist oppdatert:
John Arne Riise kopierer forbildet - men ikke slik han drømte om.

NORGE - SKOTTLAND 4-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Dritt. Det er hva det kalles. Det som har kommet frem så langt i rettssaken mot Einar Baardsen i Stavanger. Onsdag våknet John Arne Riise til nye forsider i landets største aviser.

Ville det påvirke ham i kampen mot skottene?

Nei.

Etter en høyst middels første halvtime, endret alt seg. Skottlands midtstopper, Gary Caldwell, fikk sitt andre gule kort på to minutter, og forsvant i dusjen.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Svar på tiltale
På frisparket steg John Arne Riise frem. Bang. 1-0. Dobbelsmell for skottene.

Og voldsomme følelser for Roma-spilleren.

- Det var aggresjon, irritasjon og en masse glede som skulle ut. Jeg viste nok en gang at ingenting knekker meg. Det var det jeg ropte inn i TV-kameraene rett etter kampen også: «Svar på tiltale. Fy faen, så deilig! Ingenting knekker meg,» sier Riise til Nettavisen.

Han visste nøyaktig hva som kom i avisene onsdag, men leste aldri mer enn forsidene i de store avisene, og for Drillo gjorde det ingenting. Han var sikker på at Riise kom til å levere topp kvalitet. Det var Riise selv også.

Akkurat som Beckham
Ingen norske spillere har måttet tåle så mye dritt som ham. Likevel presterer han på toppnivå igjen og igjen. Einar Baardsen la tirsdag frem et brev i retten hvor Riise skal ha skrevet at han ønsket eks-agentens hjelp til å bli Norges svar på David Beckham.

Det ble han ikke den gang, men nå kan sammenligningen faktisk rettferdiggjøres.

Den engelske superstjernen ble utskjelt av både aviser og fotballfans etter at han pådro seg rødt kort i en sluttspillkamp mot Argentina i 1998. Det gikk så langt at noen iscenesatte en henging av en Beckham-dukke utenfor en pub i London, mens Daily Mirror trykket et dartbrett med bilde av Beckham i midten. Han mottok også drapstrusler.

Beckham sto oppreist gjennom to år med umenneskelig press og motgang og leverte hele tiden topprestasjoner på banen. Han ble blant annet ligamester med Manchester United i både 1999 og 2000, og vant dessuten Mesterligaen i 1999.

Akkurat som Beckham ser ingenting ut til å knekke John Arne Riise.

- Det er sant, det. Det har jeg aldri lagt skjul på. Beckham har alltid vært forbildet mitt. På og utenfor banen. Og dette er en av mine beste kamper på lang, lang tid.

1-0-scoringen ble også feiret med en klar melding til pressen. Riise tok opp den ene hånda, og lot som om han skrev på den med den andre.

Meldingen var klar. Til pressen. Einar Baardsen. Og hele Norge.

Oppfordring til pressen
- Forsøk å tenke positivt. Det var det jeg forsøkte å fortelle dere. Jeg mener at dere må forsøke å lese litt mellom linjene på hva Einar Baardsen prøver å gjøre. Jeg vet det er nyheter for dere, men det eneste han forsøker er å sverte mitt navn – å få Riise-navnet til å se verst mulig ut.

- Jeg tror imidlertid det norske folk ser rett gjennom det, og at de vet at jeg er blitt en ny mann. Og det var det jeg ville bevise i dag – at ingenting knekker meg.

- Men det påvirker vel resten av familien?

- Dere så vel mamma sin følelser på tribunen. Der kom det tårer. Og jeg fikk et par tårer selv når de andre løp vekk fra meg etter målet. Det tar jo på. Det er likevel synd at man skal synke så lavt ned under beltestedet at det brukes ting i rettssaken som ikke har noe med den å gjøre. Bare for å sverte mitt navn.

- Derfor var jeg også spent på publikums reaksjon. Jeg lurte på hva de tenkte etter nok en Riise-sak. Men de var utrolige. Støtten var helt fantastisk. Jeg vil takke det norske folk.

Lekestue
Det ville resten av de norske spillerne også etter festforestillingen. Etter utvisningen og Riises 1-0-mål ble det etter hvert nemlig en sjelden lekestue ute på Ullevaal-matta. Morten Gamst Pedersen satte inn 2-0 etter et mønsterangrep med lekkert pasningsspill mellom Magne Hoset, Tom Høgli og Bjørn Helge Riise før Gamsten scoret.

I 2. omgang satte Erik Huseklepp inn sitt første landslagsmål på en retur, etter at John Carews avslutning hadde vært innom begge stolpene, og på overtid satte altså Gamsten punktum med sitt andre mål for dagen.

Les også: Riisebanket Skottland
Les også: Takk for halmstrået

Seieren betyr at Norge er over det første av tre hindre i forsøket på å bli nummer to i VM-kvalifiseringsgruppa.

I september avsluttes det hele med bortekamp mot Island og hjemmekamp mot Makedonia.

- Denne seieren har vel doblet sjansene våre til andreplass. Fra 7 til 14 prosent, ifølge Drillo, sier Bjørn Helge Riise glisende.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere