RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du går trolig glipp av landskampen mot Island

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Har ikke tro på at det blir noen løsning.

7. september starter alvoret for det norske landslaget. Norge skal ta turen til Island for å kjempe om de første poengene i VMs kvalifiseringsgruppe nummer fem.

Den kampen kan det hende at du ikke får se.

Blir ikke enige
Rettighetene til VM-kvalifiseringens TV-sendinger er enda ikke kjøpt. Selv om både TV 2 og NRK skal være interessert, har ingen av kanalene bladd opp nok for å sikre seg kampene.

- NRK og TV 2 har sammen lagt inn bud på alle bortekampene i VM-kvaliken, men vi har fått beskjed om at det vi ønsket å betale ikke var nok, forteller sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen til tv2.no

Årsaken skal være at rettighetshaverne vil selge alle Norges bortekamper i én pakke. Og prisen for denne pakken skal være veldig høy.

Landslagsgutta kritiske
Dette er ikke første gangen TV-seerne risikerer å gå glipp av landskamper.

Da Norge møtte Danmark i EM-kvaliken i 2011 gikk Norges kamp på betalkanalen Canal Plus.

Hvis du er misfornøyd med denne situasjonen, er det i hvert fall en mager trøst i at landslagsspillerne er enige med deg.

- Landskamper skal gå gratis. Jeg kommer fra et hjem hvor økonomien holdt til det vi trengte, men ikke noe mer. Jeg hadde ikke hatt råd til å se kampen, om det hadde vært slik nå. Jeg fulgte med på alt som var av fotball som liten, og spesielt landslaget, fortalte John Carew til Nettavisen da.

Les hele saken her.

Populær Danmark-kamp økte prisen
Selv om Norge ikke nådde helt opp i kvalifiseringen til årets EM, var Norge lenge med og kjempet. Dette mener Taalesen ødelegger for årets forhandlinger.

- Forrige kvaliks attraktive motstandere ødela prisnivået, og da tror jo agenter at det er det som er prisnivået i norge. Det er det jo ikke.

Sportsjefen i TV 2 er ikke spesielt optimistisk med tanke på Island-kampen.

- Akkurat nå har jeg ikke tro på at det blir noen løsning, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere