RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du må betale for tippeliga-TV

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
Sist oppdatert:
Canal+ har sikret seg tippeligarettigheter fra 2013.

Fra 2013 kommer flere tippeligakamper til å bli vist på betalingskanalen CANAL+.

Det er Fotball Media AS som har solgt visningsrettighetene til hovedrunden i Tippeligaen i perioden 2013-2016. I praksis betyr det at CANAL+ får rettighetene til seks kamper per runde for visning på TV, IP-TV, web og mobil i denne perioden.

- Attraktivt innhold
De øvrige kampene vil, sammen med magasinet, landskamper, NM, Adeccoligaen og Toppserien bli solgt før den nåværende avtaleperioden går ut i 2012.

-Vi ønsker attraktivt innhold på CANAL+, og rettighetene til norsk fotball er et svært viktig tilbud til våre seere. Nå ser vi frem til å utvikle produktet i fireårsperioden, sier daglig leder for CANAL+ i Norge, Steinar Brændeland, til Fotball.no.

- Skaper økonomisk forutsigbarhet
I Norsk Toppfotball er de positive til avtalen som er inngått.

- Avtalen er viktig fordi den innebærer økonomisk forutsigbarhet, og bidrar til bærekraftige klubber. Avtalen styrker våre inntekter fra betal-TV. Kampstrukturen passer klubbene godt i forhold til ønsket om å utvikle kampdagproduktet, sier styreleder Einar Schultz i Norsk Toppfotball (NTF).

Også Norges Fotballforbund stiller seg bak avtalen. Fotballpresident Yngve Hallén mener budet CANAL+ kom med var for godt til å takke nei til.

- Vi vurderte hvordan vårt produkt blir verdsatt, og fant ut at dette var et godt bud. En forutsetning for budet, var at vi ikke skulle gå ut med det, sier Hallén til TV 2 Nyhetskanalen.

- Inntekten fra salg av medierettigheter kommer hele norsk toppfotball til gode, og denne avtalen sikrer at vi kan videreutvikle breddefotballen parallelt med toppfotballen, sier fotballpresident Yngve Hallén.

- Flere på kamp
Morten Galåsen er leder for Kanari-Fansen, Lillestrøms supporterklubb, og er i utgangspunktet positiv til ringvirkningene avtalen kan gi.

- Vi tror det kan være positivt for tilskuertallene. Når færre får mulighet til å se kampene på TV, håper vi det vil bety flere mennesker på kamp.

Han uttrykker imidlertid bekymring for kamptidspunktene.

- Blir det mange hverdagskamper er vi ikke like optimistiske med tanke på at avtalen vil gi flere folk på kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere