*Nettavisen* Sport.

Duellen Solbakken helst ville slippe

Rosenborg møter Ståle Solbakken og FC København i den siste kvalifiseringsduellen for å komme til årets Champions League.

06.08.10 14:33

Rosenborg feide unna AIK, og er nå bare én dobbeltkamp unna å gjøre comeback i Champions League for første gang siden 2007.

Under trekningen i Nyon fredag ble det klart at Ståle Solbakken og FC København blir RBKs motstander i play-off-runden. Rosenborg har hjemmekamp først. den 17. august, mens returkampen i Parken spilles den 25. august.

Det betyr en nordisk gigantduell, og ikke minst en duell mellom en norsk trenerlegende og en mulig kommende norsk trenerlegende: Nils Arne Eggen mot Ståle Solbakken.

Ville unngå RBK
Det var en duell Ståle Solbakken hadde håpet å unngå.

- Det var vel to av de fem vi kunne trekke som vi helst ville unngå. Det ene var Salzburg og det andre var Rosenborg. Vi kan se frem til to tette kamper, og det er ingen tvil om at det blir trykk på ordkrigen før oppgjørene, var Ståle Solbakkens første reaksjon på trekningen.

- Det er viktig at vi avslutter hjemme, og vi har behov for en full Parken for å hjelpe oss til sammenlagseier. Lerkendal blir helt sikkert utsolgt, og med den overlegenhet som Rosenborg har i Norge i øyeblikket blir det to vanskelig kamper, sier FCK-treneren til kubbens nettsted.

- De to beste lagene
Rosenborgs sportsdirektør, Erik Hoftun, ser fram til superduellen mot danskene og tror det at Solbakken er trener for FCK vil krydre oppgjøret ekstra.

- Ståle er en veldig dyktig trener, og det at han er norsk gjør denne kampen enda mer spesiell. Det vil helt klart øke interessen rundt kampen. Men utover det er ikke han så viktig, sier han til Nettavisen.

- Dette blir spennende, og det blir stor interesse for kampen. Det er de to beste lagene i Skandinavia for tiden som møtes. FCK er et bra lag, som vi har stor respekt for, men om vi presterer opp mot vårt beste så kan vi slå dem. Men kampen er i utgangspunktet ganske åpen, sier Hoftun.

- En skuffelse om dere ikke går videre nå?

- Det er jo det vi satser på nå. Spillerne har tidligere uttalt at det vil være en skuffelse og ikke gå videre, forteller Hoftun.

- Vet ikke hvor gode FCK er
Også RBK-veteran Roar Strand tror at et avansement er innen rekkevidde nå, men karakteriserer ikke danskene som noen drømmemotstander.

- Vi må jo ha troen på dette selvfølgelig. Vi må ha troen på oss selv, og at vi kan slå FCK, sier Strand til Nettavisen.

- Jeg vet ikke hvor gode FCK er for tiden, og jeg vet heller ikke hvor gode de andre lagene vi kunne fått er. Men vi har jo slått Brøndby i samme situasjon tidligere, men det blir en tøff oppgave.

Slet seg videre
Ståle Solbakkens menn snek seg så vidt forbi BATA Borisov i forrige runde, uten å imponere stort. Laget topper SAS-ligaen i hjemlandet etter tre runder med sju poeng.

Å møte Rosenborg var neppe en drømmetrekning for danskene, som nok hadde håpet på å møte FC Sheriff fra Moldova eller slovakiske MSK Zilina.

Men for Rosenborg var dette en god trekning. På forhånd var Anderlecht regnet som den vanskeligste av de fem mulige motstanderne.

Rosenborg møtte FC København sist i UEFA-cupens gruppespill i 2008. Den gang ble det 1-1 i Parken i København etter at Steffen Iversen hadde gitt Rosenborg ledelsen. Mikael Antonsson utlignet for FCK med fem minutter igjen å spille. UEFA-cupen ble da spilt som enkeltserie, så FCK var aldri på besøk på Lerkendal.

Trekning for mesterlag:
Salzburg - Hapoel Tel-Aviv
Rosenborg - FC København
FC Basel - FC Sheriff
FC Sparta Praha - MSK Zilina
Partizan Beograd - Anderlecht

Trekning play off for ikke-mestere:
Young Boys - Tottenham
SC Braga - Sevilla
Werder Bremen - Sampdoria
Zenit St. Petersburg - Auxerre
Dinamo Kiev - Ajax

Det første laget har hjemmekamp først.

Kampene spilles 17-18 og 24-25. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.