RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Dyp krise i Real Madrid

Sist oppdatert:
Real Madrid avsluttet marerittåret 2004 med å tape 0-1 hjemme mot Sevilla. Det stjernespekkede storlaget er i full oppløsning.

Nå er avstanden opp til serielder Barcelona utrolige 13 poeng. Spillere og tilhengere synes å ha gitt opp håpet om seriegull, og et par måneder kan Champions League-eventyret også være over. Slik Real Madrid har fremstått det siste året, er det vanskelig å se hvordan laget skal hamle opp med råsterke Juventus.

Ni seirer
For det hjelper tydeligvis ikke med all verdens superstjerner i stallen, så lenge man ikke klarer å få de gudbenådede spillerne til å fungere sammen. Selv med giganter som Zinedine Zidane, David Beckham, Michael Owen, Raul, Figo, Ronaldo, Roberto Carlos, Helguera og Morientes i stallen, har Real Madrid bare vunnet ni av sesongens 16 seriekamper så langt.

Hjemme på en gang så fryktede Santiago Bernabeu har Real tapt like mange kamper som laget har vunnet i årets sesong.

Trener Mariano Garcia Remon valgte Michael Owen fra start i gårsdagens oppgjør mot tabelltreer Sevilla, og vraket dermed Ronaldo som var friskmeldt etter skaden som holdt ham ute av oppgjøret mot Santander sist helg. Heller ikke landsmannen Roberto Carlos var med i onsdagens kamp.

Kontringer
Sevilla kom til hovedstaden med en strategi som gikk ut på å ligge dypt, og satse på kontringer. Det lykkes laget fra Andalucia fullt ut med. Kampens eneste mål kom da gjestenes Baptista chippet ballen over Real-keeper Iker Casillas i det 19. minutt.

Dette var brasilianerens åttende mål denne sesongen. I fjor stoppet han på 20.

- Det blir veldig vanskelig
Ronaldo erstattet David Beckham ved halvtid, men vertene skapte lite fremover. I stedet var det Sevilla som var farlig frempå foran Casillas ved flere anledninger.

- Det var elendig fra første til siste minutt. Vi ga et slett inntrykk, vi fikk ikke noenting til, sier en skuffet Mariano Garcia Remon etter kampen.

Nå frykter Real Madrid-treneren at laget er ute av kampen om det spanske seriegullet, før sesongen er halvspilt.

- Det vil bli veldig vanskelig å innhente Barcelona. Avstanden opp øker hele tiden, sukker han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere