RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyr vei tilbake for Solbakken

Ståle Solbakken. FOTO: NTB scanpix
Ståle Solbakken. FOTO: NTB scanpix Foto: Jens Nørgaard Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Har brukt over 100 millioner kroner på spillerkjøp siden 2013.

Ståle Solbakken hadde omtrent status som en gud da han forlot København etter å ha ført klubben til åttendelsfinale i Champions League i 2011.

Etter et mislykket opphold i både Köln og Wolverhampton, vendte Solbaken tilbake til FC København i 2013.

Siden den gang har nordmannen brukt over 100 millioner norske kroner på spillerkjøp, men bare vunnet ligaen èn gang skriver danske bt.dk.

FC Nordsjælland, AaB og FC midtjylland har også kapret hvert sitt mesterskap.

- Vårt mål er å bli danske mestere igjen og stabilisere oss over flere sesonger. Nå har vi en meget ung og talentfull tropp med den rette miks av spillere og vil vil dominere i Danmark igjen og deretter kvalifisere oss til de europeiske gruppespillene, sier Solbakken.

Etter at Brøndby tjente en haug av kroner på børsen og Matthew Benham spyttet inn penger i FC Midtjylland har prisene på spillere i den danske ligaen blitt presset opp.

Andreas Cornelius, for cirka 25 millioner kroner, er Solbakkens dyreste kjøp etter tilbakekomsten og bare i sommer har København handlet Federico Santander, Benjamin Verbic og Kasper Kusk for totalt 38 millioner kroner cirka.

København har fått en god start på årets Superliga og står med seks poeng på to kamper. FC Midtjylland har vist at de skal gi Solbakkens menn kamp om tittelen med ni poeng på seks kamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere