RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dzeko sendte Roma til kvartfinale

Sist oppdatert:
Edin Dzeko lurte Sjakhtar Donetsks offsidefelle og scoret målet som sendte Roma til kvartfinale i mesterligaen for første gang på et tiår.

Målet ble det eneste i tirsdagens returkamp, som ble skjemmet av stygge scener like etter at gjestenes Ivan Ordets ble utvist i det 79. minutt. Det oppsto håndgemeng mellom spillerne og ble delt ut flere slag.

Gjestene fra Ukraina hadde 2-1-ledelse å gå på fra den første kampen og kjempet hardt for å forsvare den på Stadio Olimpico. Roma kom knapt til en sjanse i første omgang.

Ukrainerne opererte en dristig offsidefelle som flere ganger hårfint lurte Roma-spillerne på feil side før gjennombruddspasningene ble slått, men i det 52. minutt gikk det galt.

Kevin Strootman fikk ballen ved midtstreken og slo sin stikker i akkurat rett øyeblikk. Ordets ødela offsidelinja, og Dzeko fikk løpe alene gjennom. Bosnieren viste fram måljegeregenskapene da han med én berøring ved hjørnet av 16-meteren lurte ballen forbi gjestenes møtende keeper Andrej Pjatov.

Målet var alt Roma trengte for å ta seg videre på bortemålsregelen.

Edin Dzeko feirer med lagkameratene etter å ha scoret målet som sendte Roma til kvartfinale i mesterligaen.

Holdt nullen

Allison Becker har ennå ikke sluppet inn mål på hjemmebane i mesterligaen denne sesongen, og brasilianeren holdt liv i den statistikken uten veldig store problemer tirsdag.

Dzeko, som har fire mål og tre assist i mesterligasesongen, sto for brorparten av Romas muligheter i kampen. Han hadde skudd på mål allerede etter 22 sekunder, men den avslutningen var for veik til å lure Pjatov.

Det var for øvrig den eneste avslutningen mellom stengene noen av lagene presterte før Dzekos ledermål.

Dzeko herjet

I det 62. minutt var Dzeko veldig nær å doble ledelsen da han på pasning fra Radja Nainggolan skrudde ballen langt utenfor keepers rekkevidde, men så vidt utenfor stolpen.

Det var også Dzeko som var gjennom da Ordets i det 78. minutt så seg nødt til å rive ham ned. Det røde kortet var udiskutabelt.

Rett etter lynte det til mellom flere av spillerne. Det ble delt ut flere slag, men dommer Alberto Undiano nøyde seg med ett gult kort til gjestenes Facundo Ferreyra da han kunne trengt en hel kortstokk.

Sjakhtar yppet seg for første gang framover i sluttminuttene, men kan ikke klage på at det ble mesterligaexit i en kamp der laget ikke maktet en avslutning på mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere