Gå til sidens hovedinnhold

E-cup spolerer gullfesten

Brann-spillerne får liten tid til å feire seriegullet. Nå skal Europa erobres.

BRANN STADION (Nettavisen): Unngår Brann tap mot Aalesund den 20. oktober, er all tvil feiet bort og bergenserne kan innrømme at de er seriemestere 2007.

Bergens ordfører Herman Friele har lovet stor fest når gullheltene kommer tilbake fra Sunnmøre.

Ett glass champagne
Men noen heidundrande feiring får ikke spillerne lov til å unne seg. Fem dager senere kommer det tyske storlaget Hamburger SV på besøk til Brann Stadion.

- I og med at vi får Hamburg her allerede på torsdagen, så blir feiringen et lite glass champagne og en liten time ekstra før vi legger hodet på puten. Vi kan ikke tillate oss mer i dette gamet, sier sportslig leder Roald Bruun-Hanssen til Nettavisen.

For etter å ha blitt trukket i gruppe med Hamburger SV, Basel, Dinamo Zagreb og Rennes, er Brann-ledelsen optimister. Nå vil de videreføre tippeligasuksessen ut i Europa.

- Målet vårt er å komme blant de tre beste slik at vi får spille europacup i februar også, sier Bruun-Hanssen.

- Tror dere at dere går videre?

- Det er i hvert fall mulig. Vi må gå inn i det som optimister, så får vi lære underveis, sier han.

Gunstig med HSV hjemme
For det er ikke smågutter Brann skal opp mot.

Hamburger SV har samlet en rekke store talenter i klubben og nå begynner de å slå ut i full blomst. Rafael van der Vaart har lenge vært et velkjent navn blant fotballkjennere. Nigel de Jong, Vincent Kompany og Piotr Trochowski er andre unggutter som har bidratt sterkt til at HSV i øyeblikket er nummer fire i Bundesliga.

Økonomisk er det gunstig for Brann å møte tyskerne hjemme i første kamp.

- Svært gunstig. Det er den neste kampen på Brann Stadion. Det blir kjempegøy, sier Bruun-Hanssen.

Slo ut Ajax
Så skal Brann til Frankrike og møte Rennes. Klubben til svenskene Peter Hansson og Erik Edman har mistet en rekke profiler de siste årene, men har overrasket med en sterk femteplass så langt i den franske ligaen. De er sterkt besatt offensivt med spillere som Jimmy Briand, Mickael Pagis, Sylvain Wiltord og Daniel Moreira.

Dinamo Zagreb sendte Ajax hodestups ut av turneringen etter å ha vunnet 3-2 i Amsterdam. Playmakeren Luka Modric blir fulgt av flere av Europas aller største klubber. Humørspilleren er ofte avgjørende for klubbens prestasjoner. På en god dag er han helt i ypperste klasse. Bak ham gjør evighetsmaskinen Ognjen Vukojevi¿ grovjobben på midtbanen. Helt på topp råder trener Branko Ivankovic over noen av Kroatias beste spisser. Bosko Balaban, Tomas Sokota og Davor Vugrinec har alle vist at de kan score mot de aller beste. I tillegg scoret stortalentet Mario Mandzukic to av målene mot Ajax.

- HSV blir verst
Brann avslutter borte mot Basel. Christian Gross' mannskap har måttet spille annenfiolin bak Zürich i Sveits de siste sesongene og er ikke det laget de en gang var. Spesielt defensivt har de slitt veldig denne sesongen. Midtstopperne Daniel Majstorovic og Koji Nakata har ikke fått samspillet til å fungere. I tillegg er lagets to farligste offensive spillere sist sesong, Ivan Rakitic og Mladen Petric forsvunnet til henholdsvis Schalke 04 og Borussia Dortmund.

- Hamburg er det mest attraktive laget i gruppen og vi får glede publikum med dem på Stadion. Zagreb er vel kanskje det vanskeligste bortelaget å møte. Sånn sett er det kanskje gunstig at vi får de to hjemme. Vi må ut og møte Basel og Rennes. Det er motstandere vi får se om vi ikke kan gjøre en god prestasjon mot på bortebane, mener Bruun-Hanssen, som også tror at nøkkelen til avansement ligger i suksess på hjemmebane.

- Jeg vil vel se på Hamburg som den tøffeste motstanderen. Hjemmekampen mot Zagreb håper jeg blir den mest overkommelige, så får vi se på de tre andre kampene. Jeg er optimistisk med tanke på kampen i Sveits, sier han.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar