Effektive City vant

Foto: REUTERS/SCANPIX

Manchester City henger med i toppen, uten å imponere.

31.01.10 16:38

MANCHESTER CITY - PORTSMOUTH 2-0:

Få dager etter at Manchester Citys Wembley-drøm ble knust av Manchester United, viste City vinnertakter igjen. Med full pott søndag er laget oppe i 41 poeng. Med det ligger City dermed likt med femteplasserte Liverpool – som har bedre målforskjell - og bare poenget bak Tottenham på den viktige fjerdeplassen, og det med to kamper mindre spilt.

Men mot bunnlaget Portsmouth holdt City på å få seg en tidlig bakoversveis. Etter bare fire minutter fikk City-keeper Shay Given trøbbel med å bokse vekk et innlegg, men John Utaka skjøt, til Citys lettelse, over fra sju meters hold. Knappe ti minutter før pause fikk Pompey en ny, gyllen mulighet. Anthony Vanden Borre klinket til fra åtte meter. Via en City-spiller gikk ballen i tverrliggeren og ned på streken, før Stephen Ireland fikk klarert.

I stedet var det City som kunne ta føringen to minutter senere. En ball fra Ireland fant Emmanuel Adebayor, som ikke hadde noen problemer med å overliste David James i Pompey-buret.

Ett minutt på overtid i den første omgangen straffet City gjestene nok en gang. Vincent Kompany kom seg fri og kunne heade en corner fra Martin Petrov i mål på strålende vis.

Pompey hadde ikke gitt opp, og gjorde et hederlig forsøk på å utfordre City. Men i en andreomgang som ikke var spesielt actionfylt, var det likevel City som kom nærmest en ny nettkjenning, ti minutter før full tid. Craig Bellamy, som kom inn som et friskt pust for City, kom seg fri på høyrekanten, før han serverte ballen til Carlos Tévez, som enkelt dro seg forbi en mann og fyrte av rett i stolpen.

Alt i alt var det et effektivt, men ikke voldsomt imponerende City som kunne ta med seg tre poeng fra søndagens kamp.

Dagens tap betyr at Portsmouth fortsatt står med skarve 15 poeng på 22 kamper, og dermed ser det foreløpig mørkt ut for Premier League-spill neste sesong. Manchester City, på sin side, kan fortsatt drømme om Europa.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag