RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Effektive Rosenborg

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
FREDRIKSTAD STADION (TV 2 Nettavisen): Med over ti tusen forventninsfulle tilskuere på de nye tribunene på Fredrikstad stadion skulle FFK sikre seg sin første skalp i årets Tippeliga. Men den gang ei.

Trykk her for å lese kamputviklingen FFK - RBK

FREDRIKSTAD - ROSENBORG 0-2: Selv om FFK hadde ballen mest og de fleste sjansen, var det Rosenborg som stakk av med seieren. - Vi hadde full kontroll gjennom hele matchen, mente RBKs bestemann Vidar Riseth.

- Vi var ikke særlig fornøyde med første omgang. Da slapp vi FFK til for mange sjanser, sier Vidar Riseth til TV 2 Nettavisen.

- Vi fikk for stor avstand mellom midtbaneleddet og forsvaret.

- Da fikk ikke forsvaret tatt de nødvendige stegene fremover på banen, og det skapte mye rom for FFK, forklarer han.

- Men selv om FFK hadde en del fete sjanser følte vi aldri at vi ikke hadde kontrollen.

- Banen gjorde også sitt til at vi ikke fikk spilt vår type fotball. Det var den rett og slett for ujevn til, mener Riseth.

For et liv
- Men dette var jo utrolig artig da, gliser en storfornøyd Vidar Riseth etter kampslutt.

- For et liv det var her. Makan til publikum skal du jamen lete lenge etter, skryter han.

- Se på folk her a, sier han og peker på tribunene, hvor publikum fortsatt står igjen og synger FFK-sanger.

- De har tapt 2-0 og allikevel så glade. Og ikke noe drittslenging under kampen heller, smiler han hoderystende.

- Jeg håper inderlig at dette laget ikke rykker ned. Tippeligaen trenger FFK, slår han fast før han går til neste intervju.

- Vi var gode
- Jeg er faktisk utrolig fornøyd med kampen, sier FFK og banens beste Roger Risholt.

- Jeg synes vi var gode i dag, og strtengt tatt burde vi hatt minst et poeng, mener han.

- Se på den første omgangen vår. Da rundspiller vi Rosenborg i store perioder.

- Men vi scorer ikke mål da, sukker han lettere oppgitt, og tenker nok på alle de forspilte sjansene laget hadde i de første 45 minuttene.

- Men selv om vi tapte, tror jeg nok at vi spilte på oss selvtillit. Vi fikk bevist at vi kan spille godt mot Norges beste lag, og det blir vi styrket av, tror Risholt.

- Jeg tror det er litt viktig å tenke på at vi spilte i 2. divisjon for to sesonger siden, mens Rosenborg var ute i Champions League, mener Roger Risholt.

- Denne kampen beviser at vi har noe å gjøre i Tippeligaen selv om hele mediaverden har dømt oss nedenom og hjem, sier han med et smil rundt munnen.

Optimister
Over titusen tilskuere hadde funnet veien til Fredrikstad stadion. Samtlige var festemte og gledet seg til å se favorittlaget beseire Rosenborg.

For det var slik de fleste tenkte før kampen. Selv om motstanderen har dominiert Tippeligaen i en årrekke skulle trønderne sendes hjem uten poeng. Og det så lyst ut lenge. FFK gikk ut som om det å føre fotballkamper var verdens naturligste ting. Laget spilte seg frem til flere gode sjanser og var nære ved å sette et skikkelig støkk i feterte trøndere.

Men da FFK presset som verst slo RBK og Frode Johnsen til. Bare to minutter før pause satte Johnsen pannebrasken på en corner fra Fredrik Winsnes og RBK kunne gå¨til pause med 1-0.

Full kontroll
I den andre omgangen jevnet spillet seg mer ut, og Rosenborg hadde fått orden på midtbanen sin. Laget så ut til å ha full kontroll og slapp bare FFK til på sporadiske visitter. Mot slutten av kampen da FFK presset for å sikre seg et poeng slo Rosenborg til igjen. Ståle Stensaas dukket opp som troll av eske og satte kontrollert pasningen fra Azar Karadas i mål.

Dermed måtte FFK gå av banen med 0-2 enda en gang, mens Rosenborg på sin side programmessig har full pott etter to serieomganger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere