RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Eggen: - Blir ikke bankett fram til jul

Sist oppdatert:
Men søndag kveld får Rosenborgs gullhelter frie tøyler fra Nils Arne Eggen.

ROSENBORG - TROMSØ 1-0:

LERKENDAL (Nettavisen): Det var nøyaktig samme utgangspunkt for Rosenborg før hjemmekampen mot Tromsø som det var for et drøyt år siden.

Sørget trønderne for å slå gjestene fra nord, ville gullet være sikret.

Men i fjor misbrukte de enorme muligheter til å avgjøre serien på eget gress og dermed måtte de vente til runden etter med å vinne, men da skjedde gullfeiringen på fremmed gress.

Og Rosenborg hadde ikke lyst til å snyte trønderpublikummet for gullfesten to år på rad.

Men det så lenge ut som om det skulle bli en reprise av fjoråret.

- En utrolig evne
For det var lite som varmet på regnfylte Lerkendal de første 79 minuttene, av oppgjøret mellom serielederen og laget på bronseplass. Til tider satt spillet for trønderne, men som oftest stoppet det foran gjestenes straffefelt.

Det var det nok likevel få som brydde seg om da Rade Prica satte inne matchvinnermålet bak Marcus Sahlman i Tromsø-målet.

Da kunne både spillere og supportere slippe jubelen løs, og gullheltene fikk trampeklapp de siste minuttene av kampen.

- Det er en unik evne dette laget har, en utrolig evne til å være et vinnerlag. De står på selv om de ikke lykkes hele tiden. I dag var det veldig variabelt, men så er det ikke lenge siden vår forrige kamp og en lang reise, sier Nils Arne Eggen etter oppgjøret.

Dropper festen
Han kronet comebacket som Rosenborg-trener med nok et seriegull. Sitt første tok han i 1965, den gang var det som spiller med Vålerenga.

Siden har det blitt to gull til som spiller, med Rosenborg, og hele fjorten titler som trener. Med søndagens triumf tok han sin 15. som trener og fantastiske 18. totalt.

- Jeg skal ikke være blasert, men det er laget som vinner tittelen. Som arbeidsleder og en del av trenerteamet er vi en relativt viktig del av det laget, for vi bidrar til å få det til å fungere, sier Eggen.

Som likevel lover at Rosenborgs gullfeiring ikke er synonymt med feriestart.

- Vi skal ikke ha bankett fram til jul, men de får fri i kveld. Vi har et ansvar overfor dem som konkurrerer om plasseringer ut sesongen. Det betyr at vi tar kampene mot Kongsvinger og Ålesund på alvor.

Men selv om Eggen gir tillatelse til feiring, går det meste av feiringen uten ham til stede.

- Det blir vel en liten matbit og så kjører jeg hjem til Orkdal.

Moldskred trenger ikke feiringskurs
Noen tidlig kveld blir det derimot ikke for Rosenborg-spillerne. Gleden over å avgjøre på hjemmebane var enorm og lysten på en skikkelig gullfest ikke noe mindre.

- Dette var skikkelig artig. Det er det første gullet mitt og jeg håper selvfølgelig det blir flere. Nå må vi kose oss litt, sier Morten Moldskred.

Spissen som kom til Rosenborg fra nettopp Tromsø har slitt med formen denne sesongen, men helt på tampen har sunnmøringen virkelig slått til.

Riktignok ble det ingen nettkjenninger mot gamleklubben, men det gjorde lite for Moldskred. Som ikke hadde behov for noen gullfeiringstips fra mer erfarne lagkamerater.

- Å feire skal jeg nok klare selv, smiler spissen.

En som har vært med på gullfest før er Rade Prica. Rosenborgs svenske spiss var toppscorer da laget tok gullet sist sesong, og det var da heller ikke noen stor bombe at det var nettopp han som sikret gullet.

- Kunne blitt spennende
- Jeg trodde faktisk det skulle bli 0-0, det virket som en typisk slik kamp. Men vi jobbet på og fikk den store sjansen vi måtte ha, sier Prica, som jublet hemningsløst da han satte matchvinnermålet.

Og hadde han ikke scoret der, tror Prica det ville blitt spennende også neste runde.

- Det er klart at om det hadde blitt 0-0, så hadde vi fortsatt hatt seks poeng ned til Vålerenga. Men man vet aldri i fotball. Derfor var det bare utrolig deilig at vi avgjorde til slutt, smiler storscoreren fornøyd.

- Det er nok et av de deiligste målene jeg har scoret, fordi seieren satt så langt inne. Nå blir det gullfest, sier svensken.

En som ikke var helt sikker på festplanene til Rosenborg var Per Ciljan Skjelbred. Midtbanespilleren hadde imidlertid sine tanker.

- Jeg vet ikke hva som skjer, jeg kom akkurat ut av dusjen og har ikke hørt noe. Men jeg kan vel tenke meg hva som står på planen, men det kan jeg ikke si foran mikrofonene, smiler Skjelbred.

Han var enormt lettet over at de til slutt klarte å avgjøre gullstriden på hjemmebane.

- Det hadde ikke vært det samme å ta gullet i Kongsvinger. Vi ville ta det her, foran vårt eget publikum og våre fans. Det er en stor prestasjon, jeg er veldig stolt, avslutter han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere