*Nettavisen* Sport.

Eggen: - Du betaler ikke 250 kroner for å se på innkast

PÅ VEI OPP: Mange lot seg imponere av norsk fotball denne uka. Nils Arne Eggen roser Rosenborgs måte å spille fotball på igjen. FOTO: NTB scanpix

Norske lag, spillere og trenere tidvis herjet internasjonalt denne uka. Det får Nils Arne Eggen til å se lyst på fremtiden.

21.08.15 12:58

Norsk fotball kan sette to streker under datoene 19. og 20. august 2015. Da viste vi fotball-Europa hva vi kan - med mange lag. Med mange trenere.

Ferske tall viser også at Tippeligaen har hatt en publikumsøkning på fem prosent de siste tre årene.

Odd, Rosenborg og Molde er de helnorske lagene som presterte meget godt og spesielt de to sistnevnte har sikret et halvt skritt inn i Europa League-gruppespillet før returoppgjøret.

Eggen er blant landets største trenerlegender og har tonnevis av erfaring med internasjonale kamper som trener for Rosenborg da de herjet som verst.

Han mener det vi så denne uka er et steg i den retningen.

- Det gleder et fotballhjerte å se hva de norske lagene presterte i Europa denne uka. Jeg har sagt det før, det nytter ikke å stå med lua i hånda og tro at de andre er så mye bedre, sier Orkla-treneren til Nettavisen.

Norsk duell på Celtic Park

Første ut denne uka var den «norske duellen» mellom Celtic og Malmö på onsdag. Åge Hareide som trener for Malmö og Ronny Deila for Celtic.

Men i en fantastisk forestilling på Celtic Park var det to norske spillere som spilte hovedrollen - og da spesielt Jo Inge Berget.

- Du kan ikke øve på å spille i Europa. Treningskamper har ikke så mye for seg mot europeisk motstand, da du aldri vet hvilket lag som stiller. Nei, det er godt å se de norske lagene og norske spillere i andre klubber spille tellende kamper i Europa, fortsetter Eggen.

Stefan Johansen serverte to målgivende pasninger før det hadde gått ti minutter og var svært nære på å score selv også, og det hele så meget enkelt ut for Celtic.

LES OGSÅ: Twitret at Berget var katastrofe, det får han smertelig angre på.

Men tidligere Celtic-spiller Berget ville det annerledes. Han ble aldri funnet god nok til en startellever av Ronny Deila, og revansjerte seg med to kanonscoringer og sikret med det et åpent returoppgjør i Malmö.

Tilbake til gammel RBK-fotball

Torsdag var det Odd, Rosenborg og Molde som var i aksjon. Odd stod for kanskje den sykeste prestasjonen i norsk fotball på lang tid da de sjokkerte hele fotball-Europa med å lede 3-0 over det tyske storlaget Borussia Dortmund før halvtimen var spilt.

Etter sjokkåpningen våknet tyskerne og vant til slutt 4-3, men det er likevel ikke helt umulig for Odd med tanke på avensement selv om de var helt totalt avskrevet på forhånd.

LES OGSÅ: Tapte for RBK - da rablet det for Steua-eieren

Rosenborg på sin side imponerte stort med å banke rumenske Steua Bucuresti 3-0 på bortebane, mens Molde vant komfortabelt 2-0 hjemme mot Standard Liège.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ VEI TIL EUROPA: Pål André Helland har nettopp gitt Rosenborg en 2-0-ledelse mot Steua Bucuresti. FOTO: NTB scanpix Foto: Aleksandar Djorovic (NTB scanpix)


- Åpningen til Rosenborg er for meg uforståelig, de lå altfor langt unna rumenerne, men resten og avslutningen var strålende. Du ser Rosenborg får igjen for å ha stor løpskraft, sier Eggen.

Han så på et Rosenborg som stadig nærmer seg gamle høyder.

- Jeg ser det på treninga nå, de trener som vi gjorde. Det er 90 prosent med ball og mye spill på to mål. De øver på å score mye mål på trening og den som ofte scorer mål, den scorer mye mål, konkluderer den gamle Rosenborg-treneren enkelt og greit før han legger til:

- Folk betaler ikke 250 kroner for å se på innkast. De forventer angrepsfotball og der er Rosenborg tilbake igjen. De har et stykke igjen til 99/2000-årgangen hvor vi vant gruppespillet i Champions League og lagde målfest på Lerkendal.

Selv med et hardt bankende Rosenborg-hjerte, så gleder Eggen seg også på vegne av Odd, Molde, Celtic og Malmös prestasjoner denne uka.

- Det var moro å se og godt for norsk fotball. Vi må være der at vi er i Europa helst hvert år for erfaringen. Ikke bare med landslag, men også for klubblag, avslutter han.

Selv med et steg i riktig retning, så har vi flere å gå. Det er uansett gledelig å se hva som ble prestert denne uka.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=XoMSWta5jvl4qtl2gRLpiN8ZxUCtcsyNF20nrNYWRo6ckesN4yKZpO3SOb76gzkiOPTrAvTlDCEtGFpbaznoTcGKofQMR_DB_0wS5TzUG4EX3m0pj8MSnw&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.