Eggen: - Jeg ga aldri opp

Foto: Ola A. Thorset / SCANPIX

- Jeg mistet aldri troen på at Rosenborg skulle gå videre, sier Nils Arne Eggen. Nå tror trenerlegenden at RBK kan overraske fotball-Europa.

25.08.04 12:11

0-2. Lyset gikk. Og lyset gikk igjen. Akkurat da RBK presset som verst. Siste gangen gjenstod bare tre små minutter. Men selv om Champions League-drømmen så ut til å renne ut i sanden, mistet Nils Arne Eggen aldri troen på at trønderne skulle få inn reduseringsmålet.

- Det skjer alltid noe på slutten av sånne kamper. Og du vet - jeg gir aldri opp, jeg. Ikke inntil det motsatte er bevist, sier Eggen til TV 2 Nettavisen.

- Vanskelig å forklare
Derfor ble han ikke overrasket da Harald Martin Brattbakk skrudde ballen opp i vinkelen.

- Et frispark fra 20 meter. Det var jo ikke akkurat en overveldende sjanse. Men det er vanskelig å forklare. Harald scoret, og det er noen som scorer oftere enn andre. Som vi pleier å si det: Den som ofte scorer mål, scorer ofte mål, fortsetter Eggen.

- Hvordan feiret du målet?

- Jeg løp nok ikke rundt, men stod nok allerede oppe da frisparket ble tatt, sier han humrende.

Roser byttene
Han omtaler kampen som en «seier» for Ola By Rise, og roser RBK-trenerens bytter i pausen.

- Det er bare å innrømme at 1. omgangen var forferdelig. Spesielt åpningen. Men RBK har en egen evne til å komme igjen, og Ola gjorde et par viktige bytter. Spesielt det at han stolte på Daniel Braaten. Problemet var jo at vi ikke klarte å ta av folk, men Daniel har en enestående evne til å ta seg forbi folk. Det er en uvurdelig gave, sier Eggen.

- Men jeg har sett glimt av Daniel før. Han er en spiller som krydrer alle lag. Nå er det viktig at han får lov til å være Daniel Braaten, fortsetter han.

- Hvor langt kan dette gå?

- Dette kan gå like bra som det har gjort tidligere. Det tror jeg bestandig. Det var vel i 1999 at vi vant gruppa, og gikk videre. Da hadde vi et komplett lag, og tur med skader. I noen av de siste årene har vi hatt problemer med langtidsskader og utvisninger, men det er lenge siden vi har hatt en så sterk og bred stall som nå. Derfor ser det veldig bra ut, sier han.

- Men nå må vi avvente trekningen også. Det er en spissing av topplagene i Europa, men samtidig er det veldig interessant at det var Porto og Monaco som møttes i Champions League-finalen i fjor. Det viser at det ikke er penger som skaper gode fotballag, men at gode fotballag skaper penger, fortsetter Eggen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.