RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Geir Otto Johansen (Scanpix)

Eggen børstet støvet av Ciljan

Sist oppdatert:
Ny trener og ny posisjon på banen. Endelig skinner Per Ciljan Skjelbred.

ROSENBORG - KONGSVINGER 4-0:

LERKENDAL (Nettavisen): Elleve minutter var spilt av oppgjøret mellom Rosenborg og Kongsvinger på Lerkendal da hjemmelaget rullet opp på sin høyreside. Like utenfor 16-meteren havnet ballen hos Per Ciljan Skjelbred.

Midtbanespilleren limte ballen ned i hjørnet til Kongsvingers sisteskanse Thomas Myhre. Skjelbreds første mål for sesongen var et faktum.

Og det etter at midtbanespilleren har slitt med å finne seg til rette i Erik Hamréns system. Men med Nils Arne Eggen som ny sjef på Lerkendal var Skjelbred langt mer framtredende enn det han har vært tidligere.

Men selv ville ikke Skjelbred si at han ble brukt feil av gamlesjefen Hamrén.

- Ingen kommentar, var gjengangeren fra Skjelbred etter kampen.

- Utrolig godt
Men for de som har fulgt Skjelbred og Rosenborg under Hamréns ledelse, er det ingen tvil om at stjerneskuddet fra 2005 ikke har funnet seg til rette i rollen som høyre kant i Hamréns 4-2-3-1-formasjon. Men søndag var han tilbake i den venstre indreløperposisjonen Skjelbred er fostret opp med i Rosenborg. Og fra første spark på ballen virket han langt mer komfortabel og selvsikker, enn på lenge.

Målet var selve kronen på verket, på det som kan virke som en ny start for en spiller mange har forventet mye av de siste årene.

- Det var utrolig godt for min del. Det har vært mye syting og skriverier fra dere i media, om at jeg ikke har innfridd og ikke funnet meg til rette, sier Skjelbred til Nettavisen.

Og selv om alle spørsmål om hvorvidt han trivdes bedre under Eggen enn under Hamrén ble besvart med ingen kommentar, var Skjelbred ærlig på at rollen hans under Eggen er en annen enn den han hadde under svenskens ledelse.

- Ja, i dag er jeg mer sentral. En annen rolle enn den jeg hadde under Hamrén, sier Skjelbred.

- Der han er best
Nils Arne Eggen er imidlertid ikke i tvil, og mener måten Rosenborg skal spille på under ham vil gagne Skjelbred.

- Per er best i den posisjonen der. Da jeg bidro for noen år tilbake, da Per var 16-åring, spilte han venstre indreløper og det er det han er vant til, sier Eggen.

- Er det tilfeldig at han da lykkes mye bedre mot Kongsvinger enn tidligere i sesongen?

- Nei, det handler om måten vi spiller på, er den klokkeklare beskjeden fra Rosenborgs nye hovedtrener.

- Lettere å komme til avslutning
Det er heller ikke tilfeldig at både Skjelbred og midtbanekollega Fredrik Winsnes havnet på scoringslisten. Høyrebeinte Skjelbred og venstrebeinte Winsnes spilte henholdsvis venstre og høyre indreløper. Det gjør at midtbanespillerne lettere kan dra seg innover, og samtidig oftere komme på skuddhold med godfoten.

- Det er helt klart letter å gå innover fra ventresiden, med høyrebein, enn motsatt. Det gjør at man lettere kan få avsluttet, og det ser man jo i dag, sier Skjelbred til Nettavisen.

Også Eggen er klar på at det én av hensiktene med å plassere de to spillerne der.

- Ja, det er klart det er lettere for dem å komme seg i avslutningsposisjon. Det er helt klart én av grunnene til at vi gjør det slik, sier Eggen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere