*Nettavisen* Sport.

Eggen hyller supersvenskene

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Arne Eggen smiler lurt når han forteller hvor gode backene Mikael Dorsin og Mikael Lustig er.

- Han (Mikael Lustig) kan bli en av Europas beste backer. Han kan bli så god han bare vil, sier Eggen til Nettavisen.

Igjen scoret Lustig (23), det fjerde seriemålet for året. Og igjen viste han backspill i Sergio Ramos-klasse: Mange offensive løp, gode pasninger og innlegg – og hele tiden målfarlig.

- Han har fart, han scorer og er solid. Før vi scoret den goalen hans hadde vi sju trekk framover i banen, sier Eggen, som også overøste matchvinner på overtid, Mikael Dorsin (28), en dose skryt:

- Han er en viktig del av vårt angrepsspill, og har gode bevegelser hele tiden.

- Skulle scoret flere
Både Lustig og Dorsin er fornøyd med attesten fra sjefen, men Lustig var skuffet over at han ikke scoret enda flere mot Lillestrøm.

- Jeg hadde et «jättelege» noen minutter før scoringen, der jeg burde scoret. Og kanskje burde jeg satt en i andre omgang også, da keeperen reddet på fantastisk sett, sier Lustig til Nettavisen.

Dorsin mener at Lustig bare blir bedre og bedre for hver kamp.

- Han får mer selvtillit og tør å gjøre flere ting offensivt. Og under Eggens ledelse skal vi være offensive på backene sier Dorsin.

- Et stykke igjen
Trener Eggen var svært fornøyd med seieren mot LSK, men mener RBK må opp et hakk i Champions League-kvalifiseringen mot Linfield på onsdag.

- Vi har et stykke igjen til ting sitter. Vi gjør noen gale valg, det er noe tull i forsvaret, der spillere kolliderer, rytmen er ikke alltid helt ideell og vi må sette sjansene. Men det begynner å komme. Bevegelsene ser bedre ut og vi har fullt trykk i to ganger 45, sier Eggen.

- Og du vet, sier Eggen:

-Vi er vant til å spille søndag-onsdag-søndag vi, så vi gleder oss til Linfield-kampen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.